Διαφοροποίηση Αμυρά: Αν φύγει ο Καμμένος ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλιώς ξεχάστε το Ποτάμι και τις Πρέσπες – ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Έντονες αναταράξεις και στα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν τα σενάρια αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματός του για ΝΑΙ στις Πρέσπες και ΟΧΙ σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Αμυράς υποστήριξε, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι εκφράζει το σύνολο του κόμματος ότι αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση τότε η στάση του Ποταμιού για τις Πρέσπες δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Απαντώντας μάλιστα στον κ. Φίλη ο οποίος δήλωσε βέβαιος για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών: “Όσον αφορά στο Ποτάμι από τη στιγμή που φεύγετε, δεν υπάρχει κυβέρνηση και αν δεν ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ξεχάστε το Ποτάμι, ξεχάστε τις Πρέσπες, τις Τριχωνίδες, τις Βιστωνίδες και τη λίμνη Παμβώτιδα. Το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Φέρτε αν σας βαστάει ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε αν θα την πάρετε”.

Λίγη ώρα νωρίτερα η ένταση μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του κ. Αμυρά κυριάρχησε όταν ο βουλευτής του Ποταμιού ρώτησε τον κ. Καμμένο αν αυτό είναι το τελευταίο του νομοσχέδιο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σήκωσε το γάντι με αποτέλεσμα τον εξής διάλογο:

ΑΜΥΡΑΣ: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε κ. Καμμένε αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω

ΑΜΥΡΑΣ:Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά… να πάει να υπογράψει για Πρέσπες

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς φαίνεστε τι είστε…

ΑΜΥΡΑΣ: και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο;… μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ