Παππάς στον Realfm 97,8: Οι εκλογές θα κερδηθούν στην οικονομία

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Θα μου επιτρέψετε ευγενικώς αλλά ρητώς να αμφισβητήσω την εκτίμηση ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα ματς το οποίο έχει δυσοίωνες προϋποθέσεις για την παράταξή μας. Οι δημοσκοπήσεις με βάση την πρόσφατη ιστορική εμπειρία έχουν μια μεροληψία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπονοώ πολιτική σκοπιμότητα, υπονοώ ζητήματα ανοιχτά μεθόδου και μεθοδολογίας, τα οποία πρέπει οι δημοσκοπικές εταιρείες να τα δουν” δήλωσε.

“Το παιχνίδι είναι όχι μόνο ανοιχτό, αλλά ακριβώς επειδή μπαίνουμε στην περίοδο που απελευθερωμένοι από τους περιορισμούς των μνημονίων, μέσα βέβαια στους κανόνες που προβλέπονται για τις χώρες της ΕΕ, η χώρα μπορεί να ασκεί πολιτικές και να έχει μεγαλύτερη άνεση στο να ορίζει τις προτεραιότητές της και αυτό θα φανεί και στη ΔΕΘ και αρχίζει και πυκνώνει το πεδίο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, ακριβώς νομίζω θα φανεί και θα αποτυπωθεί και στη συνείδηση του λαού. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι δύσπιστο απέναντι στις εξελίξεις” συμπλήρωσε.

“Έχουμε συγκεκριμένο δημοσιονομικό πλαίσιο, έχουμε μια υπεραπόδοση της οικονομίας, η οποία βασίζεται στην αυξημένη χρήση του πλαστικού χρήματος και στην αύξηση της απασχόλησης, η οποία γεννά έσοδα για το δημόσιο, οφείλεται στην λελογισμένη διαχείριση και την εξοικονόμηση πόρων και νομίζω έχουμε τη δυνατότητα το δημοσιονομικό περιθώριο που διαμορφώνεται για φέτος και για τα επόμενα χρόνια στοχευμένα να το αξιοποιήσουμε με συγκεκριμένο τρόπο” τόνισε.

“Αυτοί που λένε ότι υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών τον Νοέμβριο, ήταν βέβαιοι για εκλογές τον περασμένο Ιούνιο και αυτόν τον Σεπτέμβριο. Είναι περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων που κάνουν τέτοιου τύπου εκτιμήσεις. Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να το λέει αυτό διότι πρέπει να κρατά σε εγρήγορση την ΚΟ της ΝΔ, η οποία βιώνει μία διάψευση ζωής. Στην Ελλάδα θα μας πάρει λίγο καιρό, αλλά οφείλουμε να το κάνουμε, να βάζουμε στο σωστό πλαίσιο την πολιτική συζήτηση” ανέφερε.

“Υπάρχουν και καλές και κακές συμφωνίες, υπάρχουν δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις. Η ΝΔ ποτέ δεν θα έκανε καθολική πρόσβαση στην υγεία, ποτέ δεν θα αύξανε τα επιδόματα παιδιού, ποτέ δεν θα ξανάνοιγε την ΕΡΤ, ποτέ δεν θα έκανε αδειοδότηση των σταθμών, ποτέ δεν θα αύξανε τον κατώτατο μισθό και σίγουρα γιατί το ομολόγησε ο κ. Χατζηδάκης θα προχωρούσε στην περικοπή των συντάξεων για το 2019” σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

“Οι εκλογές θα κερδηθούν στην οικονομία, η ανάκαμψη θα συνεχίσει να υπάρχει, τώρα αν η ΝΔ απαιτεί η παράταξή μας να σιωπά κάθε φορά που αναφαίνεται η σύνθετη σχέση της με ορισμένα φαινόμενα που ακουμπάνε και τα ηγετικά της κλιμάκια, αυτό δεν θα συμβεί”.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικά και τα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς γιατί αυτά διαμορφώνουν και τις συνθήκες κοινωνικών αδικιών και άνισης κατανομής του πλούτου, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα αντίθετος.

Καλούμενος να σχολιάσει το σκάνδαλο της NOVARTIS, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι δεν γίνεται πιστευτό στον κόσμο ότι όλη αυτή η διακίνηση χρήματος και διευκόλυνσης πρακτικών της συγκεκριμένης εταιρείας έγιναν χωρίς τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας.

Τέλος, μιλώντας για την 3η του Σεπτέμβρη, ο Νίκος Παππάς είπε ότι σήμερα γιορτάζει η δημοκρατική Ελλάδα.

“Η 3η του Σεπτέμβρη ξεκίνησε ως η επέτειος από το μεγάλο κίνημα για την καθιέρωση Συντάγματος και ταυτίστηκε με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκ των πραγμάτων έλυσε το μείζον πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα με την πολιτική αλλαγή του 1981, βεβαίως είναι κάτι που και εμείς το μελετάμε ως ιστορικό φαινόμενο, ωστόσο η σημερινή επέτειος ανήκει σε όλον τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο” κατέληξε.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ