Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις και μηνύματα για τον θάνατο του Προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παύλου Γιανακόπουλου εξέδωσε ο πολιτικός κόσμος.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, έναν μόλις μήνα μετά το θάνατο του αδελφού του Κώστα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γιο του εκλιπόντα Δημήτριο και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο Τσίπρας για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

“Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού” αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

“Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα και την ανιδιοτελή προσφορά” καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την απώλεια του Προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και πρώην Προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.

Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο Μητσοτάκης για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

“Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος αθλητικός παράγοντας που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες και έχαιρε καθολικής εκτίμησης”, αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Και ένας πολύ σημαντικός επιχειρηματίας, με ξεχωριστή διαδρομή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια” καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Τα συλλυπητήρια της Γεννηματά για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά με ανάρτηση της στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

“Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με θλίψη αποχαιρετώ το σεμνό άνθρωπο και οικογενειάρχη, επιτυχημένο επιχειρηματία, κορυφαίο του αθλητισμού, το δημιουργό του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Το έργο του θα τον θυμίζει για πάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του” αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

Η Νέα Δημοκρατία για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

“Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

“Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει”, συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια”.

Το Κίνημα Αλλαγής για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

“Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ. Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένωση Κεντρώων: Υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες

“Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και στους οικείους του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτοποριακούς επιχειρηματίες και προσέφερε στην ελληνική οικονομία. Οφείλουν η οικογένεια του και οι συνεργάτες του, να συνεχίσουν αυτή την πορεία και να τιμήσουν το έργο και την προσφορά του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

“Συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο του ελληνικού μπάσκετ, έφτιαξε μεγάλο τον Παναθηναϊκό, με τίμησε με τη φιλία του εντός και εκτός γηπέδου” έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Bασίλης Κικίλιας.

Τα συλλυπητήρια του Γιώργου Βασιλειάδη, για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός ανθρώπου που όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης «κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του».

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

“O Παύλος Γιαννακόπουλος προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό, τον οποίο ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης στο μπάσκετ, όπως και στην ελληνική οικονομία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

“‘Άλλη χαρά στη ζωή μου εκτός από τον Παναθηναϊκό μετά την οικογένεια και την δουλειά μου δεν έχω’. Το εκμυστηρεύτηκε σε ομάδα φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρεθήκαμε στη Σαραγόσα το 1995. Έτσι απλά και ωραία έβλεπε τα πράγματα ο Παύλος Γιαννακόπουλος που αποχαιρετούμε με εκτίμηση, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

“Από σήμερα η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι πιο φτωχή. Έφυγε ο άνθρωπος που ταύτισε τ’ όνομά του με τις επιτυχίες, το ήθος και τη σεμνότητα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αγαπήθηκε όσο λίγοι πρόεδροι και με την παρουσία του κόσμησε τον ελληνικό αθλητισμό. Συλλυπητήρια στη οικογένειά του”, έγραψε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

“Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Γιαννακόπουλος, στον οποίο οφείλει πολλά, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ αν σκεφτείς κανείς πόσοι Έλληνες παίκτες πέρασαν από κει, έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο και σταδιοδρόμησαν παντού, και βέβαια στην εθνική μας ομάδα. Καλό του ταξίδι”, ανέφερε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο ελληνικό επιχειρείν. Υποστήριξε με πάθος και θυσίες τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ, με την αποδοχή και τον καθολικό σεβασμό φίλων και αντιπάλων του, να είναι το καλύτερο ύστατο χαίρε για έναν πραγματικό ευπατρίδη”, έγραψε ο Γιώργος Καραμέρος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου:

«Οι Ανεξάρτητοι ΕΈλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που προσέφερε πολλά στην ελληνική οικονομία και ένας κορυφαίος αθλητικός παράγοντας, από τους θεμελιωτές του ελληνικού μπάσκετ. Οδηγώντας την ομάδα του Παναθηναϊκού στα ύψη, χάρισε μεγάλες συγκινήσεις στους Έλληνες φιλάθλους του και κέρδισε τον καθολικό σεβασμό.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» δήλωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ο Πάνος Καμμένος για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου:

Ο Γιώργος Πατούλης για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου:

«Με ειλικρινή θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα μία εμβληματική προσωπικότητα του αθλητισμού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο θάνατος του Παύλου Γιαννακόπουλου μας αφήνει φτωχότερους.

Πολυπράγμων, οραματικός, αυτοδημιούργητος, κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, κερδίζοντας δίκαια τον σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του.

Κρατώντας το τιμόνι του Παναθηναϊκού συνέβαλλε ουσιαστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας στον τομέα του αθλητισμού, ενώ στις δεκαετίες που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, ταύτισε το όνομα του με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Διακρίθηκε για το ήθος, την απλότητα αλλά και την ακούραστη δίψα του να ανοίγει νέους δρόμους στο χώρο του επιχειρείν. Αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη για αυτό και η μνήμη του θα μείνει άσβεστη.

Εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού εκφράζω στην οικογένεια του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ