Διευκρινίσεις Κουρουμπλή για το περίεργο περιστατικό με πυροβολισμούς σε τουρκικό πλοίο στο Αιγαίο

Διευκρινίσεις έδωσε το γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το περίεργο περιστατικό με ένοπλη εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου ανοικτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το “Βήμα” που αποκάλυψε το θέμα το περιστατικό συνέβη λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν το “θερμό επεισόδιο” στα Ίμια το οποίο συνέβη στις 12/2/2018, “ένα σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νύχτα να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικό σκάφος.

Tο Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, διευκρινίζει ότι το περιστατικό δεν σημειώθηκε “λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος»” όπως συγκεκριμένα αναγράφεται.

Πρόκειται για το γνωστό περιστατικό, που σημειώθηκε πέρσι το καλοκαίρι, και για το οποίο το Λιμενικό Σώμα έχει εκδώσει Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2017.

Υπενθυμίζεται πως enikos.gr από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, επικοινώνησε με ανώτατες πηγές του Λιμενικού οι οποίες είπαν “δεν υπάρχει γνωστό και καταγεγραμμένο περιστατικό λίγα 24ωρα πριν τον εμβολισμό του “Γαύδος”. Δεν αποκλείουμε να έχει συμβεί πολλούς μήνες πριν, στο πλαίσιο των περιστατικών που συμβαίνουν στο Αιγαίο με τουρκικά σκάφη που εισέρχονται παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ