Κουρουμπλής στον Realfm 97,8: Κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει στο Αιγαίο – Η Ελλάδα δεν είναι Συρία

“Εγώ δεν φοβάμαι γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απειλήσει την Ελλάδα στο Αιγαίο . Δεν μπορεί κανείς να την απειλήσει. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράκ και το ξέρουν πολύ καλά” τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις και εάν ανησυχεί για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, είπε επίσης: “Εγώ λέω με την γνώση που έχω ότι κανένας δεν θα το αποτολμήσει γιατί δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ξέρετε τι σημαίνει για μια κυβέρνηση μια αποτυχία σε ένα τέτοιο γεγονός; Δεν είναι απλό θέμα για κανέναν. Δεν μπορεί κανείς να επιχειρήσει τέτοιο πράγμα, γιατί ξέρει ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα”.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσε η τουρκική ακταιωρός στο σκάφος του λιμενικού “ΓΑΥΔΟΣ“, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως είναι “θέμα ημερών η υποβολή της απαίτησης”.

Σχετικά με το περιστατικό με ένοπλη εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου ανοικτά της Ρόδουλίγα 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του «Γαύδος», το οποίο έφερε στο φως “το Βήμα”, ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για σύγχυση στη πληροφόρηση. “Αυτό αφορά σε ένα περιστατικό του Αυγούστου του 2017 και υπάρχει και δελτίο Τύπου του Λιμενικού. Δεν υπήρχε άλλο περιστατικό. Φοβούμαι ότι δημιουργούμε ένα κλίμα στο Αιγαίο και αυτός που θα ζημιωθεί στο τέλος θα είναι η Ελλάδα” .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ