Στην Ολομέλεια παραπέμπονται οι υβριστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής – Τι δήλωσε ο Βούτσης

Στην Ολομέλεια παραπέμπεται το ζήτημα των υβριστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, που κλιμακώθηκαν τα τελευταία 24ωρα με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και θα απασχολήσει και την επικείμενη Επιτροπή Δεοντολογίας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αποσπάσματα των πρακτικών με τις υβριστικές αναφορές που έχουν πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκτίμηση είναι πως αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν πλέον σποραδικό χαρακτήρα, αλλά κλιμακώνονται στη βάση ειδικού σχεδιασμού από τη Χρυσή Αυγή.

Το ζήτημα των επιθέσεων από τη Χρυσή Αυγή θα τεθεί και στην Ολομέλεια, σε συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου, προκειμένου η Βουλή να σταθμίσει αν πρέπει να υπάρξει απάντηση με κλιμάκωση των πειθαρχικών μέτρων που ο Κανονισμός προβλέπει ή άλλες ειδικές αποφάσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά,, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγώντας τον πρόεδρο, Κώστα Δουζίνα, στην απόφαση να διακόψει τη συνεδρίαση και προκαλώντας μάλιστα και την είσοδο της φρουράς στην αίθουσα της Γερουσίας. Ακολούθησε πανομοιότυπη επίθεση σήμερα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο, αυτήν τη φορά στην Ολομέλεια.

«Μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, θα συγκληθεί ξανά η Επιτροπή Δεοντολογίας για να μελετήσει τα πρακτικά και με την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν πει αυτά τα πράγματα. Εκεί θα δούμε το σύνολο των παρεμβάσεων αυτών που δημιουργούν πρωτοφανές πρόβλημα» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως «δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στη Βουλή τέτοιο φαινόμενο». «Όλα αυτά θα εξεταστούν εν συνόλω την Τετάρτη. Ελπίζω μέχρι τότε να μην έχει εμπλουτιστεί αυτό το φαινόμενο και να μην παρουσιαστούν εσκεμμένες ή λιγότερο εσκεμμένες προκλητικές εκφράσεις, διότι είναι πολύ σοβαρό θέμα. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο τέτοιο. Δεν μιλάμε για ύβρεις αλλά για αναφορές για προδοσία, για εσχάτη προδοσία, κ.λπ. Αυτά δεν έχουν επαναληφθεί και καλό είναι επ’ αυτών να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν εκτιμήσεις για το πώς και γιατί εκδηλώνει αυτήν την ακραία συμπεριφορά η Χρυσή Αυγή.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει ήδη διαβιβαστεί επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κώστα Δουζίνα, στην οποία, αφού παραθέτει το απόσπασμα των πρακτικών με την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κασιδιάρης σε βάρος του κ. Μουσταφά, μεταφέρει την «καταδίκη τής άκρως απρεπούς συμπεριφοράς του εν λόγω βουλευτή από την πλειοψηφία των μελών της Διαρκούς Επιτροπής».

«Η συμπεριφορά αυτή συνιστά καταφρόνηση των πολιτειακών θεσμών, σοβαρή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, προσβολή της υπόληψης του συναδέλφου Μουσταφά Μουσταφά, όπως και των υπολοίπων παρόντων βουλευτών» επισημαίνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Δουζίνας και μεταφέρει ομόφωνο αίτημα των βουλευτών μελών της Επιτροπής, πλην της Χρυσής Αυγής, για την κατά το δυνατόν άμεση λήψη μέτρων κατά του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, υπογραμμίζοντας ότι ο βουλευτής επανειλημμένως έχει προβεί σε αντίστοιχες συμπεριφορές, σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής.Η απάντηση Κασιδιάρη«Καλέστε σε απολογία τους 4 που φωτογραφίζονται με τούρκικες σημαίες και πορτραίτα του σφαγέα ΚεμάλΟι 4 βουλευτές που ο Ερντογάν αποκαλεί “δικούς του”, όχι μόνο δεν διαψεύδουν τον βάρβαρο και παράφρονα οθωμανό εξουσιαστή, αλλά σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τις αθλιότητές του. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παραθέτω με τις τούρκικες σημαίες, τα πορτραίτα του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και τα λάβαρα της δήθεν “ανεξάρτητης Θράκης” αποδεικνύουν τον βρώμικο ανθελληνικό τους ρόλο.Το προεδρείο της βουλής και της επιτροπής δεοντολογίας να συνετιστεί και να τους καλέσει άμεσα σε απολογία. Όσοι λατρεύουν την τουρκική σημαία και τον εγκληματία Μουσταφά Κεμάλ δεν έχουν καμία θέση ούτε στη βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Ελληνική επικράτεια. Εις ό,τι αφορά τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις σε βάρος μου, τις ποινές, τις αποβολές και τις περικοπές μισθών, δηλώνω πως με αφήνουν παγερά αδιάφορο» δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ