O Πιτσιόρλας για την επίμαχη δήλωση περί Novartis: “Δεν είπα ότι δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος”

Την αντίδραση του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα προκάλεσε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο οποίο αναφερόταν ότι είχε δηλώσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ότι «δεν έπρεπε να έρθει ο φάκελος της Novartis στη Βουλή». Λίγη ώρα μετά το ΑΜΠΕ έστειλε διορθωμένο τηλεγράφημα, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η επίμαχη φράση.

«Είπα ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας.

Το αρχικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ ανέφερε τα εξής:

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis (σ.σ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας) σημείωσε ότι θα πρέπει να λυθούν μερικά βασικά θέματα, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (…) Στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, που διαβάζοντάς τον κάποιος, δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα. Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» υπογράμμισε. Στο θέμα των φαρμάκων πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα». Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε».

Λίγη ώρα μετά ο κ. Πιτσιόρλας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Μου προξενεί κατάπληξη η πρωτοφανής παραποίηση των όσων απόψε είπα στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis», αναφέρει με δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια», αναφέρει στη δήλωσή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ