Επιβεβαίωση του Realfm: Το «tweet» του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα για το ταξίδι στην Άγκυρα

Την αποκάλυψη που έκανε το πρωί ο διευθυντής σύνταξης της Realnews και του real.gr, Βασίλης Σκουρής, μιλώντας στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, στον realfm 97,8,ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα θα δώσει το «παρών» στην Άγκυρα, στη συνάντηση του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλο, επιβεβαίωσε το μεσημέρι ο ίδιος ο Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό «retweet» την ανάρτηση της ανταποκρίτριας των εφημερίδων The Wall Street Journal και Dow Jones, που αναφερόταν στην παρουσία του Τζέφρεϊ Πάιατ στην Άγκυρα, τις προσεχείς ημέρες.

#US Ambassador @USAmbGreece will be in #Ankara Feb. 15-16 for consultations with Sec. of State #Tillerson, Ass. Sec of State Mitchell, other regional counterparts to discuss a range of topics including #energyagenda, says @USEmbassyAthens

— Nektaria Stamouli (@nstamouli) 14 Φεβρουαρίου 2018

Πάντως, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Τζ. Πάιατ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ.

Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ