Ο Τόσκας στον ΑΝΤ1: Υπάρχουν ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας στην Ελλάδα και όχι νεοτρομοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Πλην της αποκάλυψης για τον αποστολέα του δέματος που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος. Τόσκας στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στη χθεσινή υπόθεση με το πακέτο-βόμβα στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε σε συνδυασμό με την έκρηξη στο ΔΝΤ και την ανάληψη της ευθύνης αποστολής του δέματος στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει νεοτρομοκρατία, αλλά πρόκειται για ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας επισημαίνοντας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας με σύμπνοια να είναι απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

«Ζητήσαμε άμεσα ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές και άρχισαν να μας δίνουν ότι πληροφορίες είχαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Αρχίσαμε να ερευνούμε τι δεν πήγε καλά, όταν μάθαμε ότι το πακέτο είχε σταλθεί από την Ελλάδα. Η αστυνομία συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές, με τα ΕΛΤΑ και το αεροδρόμιο για να διαπιστώσει γιατί τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του αεροδρομίου, τα οποία πήραμε προ τριών μηνών, δεν ανίχνευσαν την πυρίτιδα που ήταν περίπου 30 γραμμάρια».

Ερωτηθείς ο κ. Τόσκας για το για τις συνέπειες αν το πακέτο-βόμβα που στάλθηκε στο γραφείο του Σόιμπλε, έσκαγε στο αεροσκάφος που το μετέφερε, απάντησε: «Μπορεί να ήταν εξαιρετική περίπτωση. Βέβαια, θα είχε δυσάρεστες συνέπειες. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες ασφαλείας και ταυτόχρονα να δούμε τι δεν πήγε καλά».

Όσο για το κενό ασφαλείας που παρατηρήθηκε και στη Φρανκφούρτη, μιας και το πακέτο πέρασε και από τους γερμανικούς ελέγχους, ο κ. Τόσκας θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. «Θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα. Ξέρετε ότι τα πιο τέλεια μηχανήματα τα χειρίζονται άνθρωποι, έτσι μπορεί να μην πήγε κάτι καλά με τους χειριστές».

Ο κ. Τόσκας, όμως, απάντησε και στην ερώτηση για το γιατί η τρομοκρατία παρά τις συλλήψεις παραμένει «όρθια», από τη στιγμή που η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο – βόμβα στο γραφείο του Σόιμπλε.

«Είναι ουρές της παλαιάς τρομοκρατίας, όπως την ξέρουμε. Δεν πρόκειται για νεοτρομοκρατία, όμως απαράδεκτη και εγκληματική όποιον όρο και να χρησιμοποιήσουμε», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Πρέπει να τη αντιμετωπίσουμε με συλλογικό τρόπο και σύμπνοια στον πολιτικό κόσμο το φαινόμενο αυτό».

Ενώ σε ερώτηση για το αν οι δύο ενέργειες σε Βερολίνο και Παρίσι προκάλεσαν ζημιά στη χώρα, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για την τρομοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο ότι αυτά τα θέματα προήλθαν από τη χώρα μας. Το ζήτημα της τρομοκρατίας απασχολεί όλες τις χώρες».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ