Τσίπρας: Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να λέτε αλήθειες – ΒΙΝΤΕΟ

“Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας πρέπει να ανέβετε στο βήμα της βουλής και να πείτε αλήθεια” είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του καλώντας για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για τη Siemens. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και από τα χρέη προς το δημόσιο. 

“Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: “Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens”. Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που ��ας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ είπε: “Φτάσατε στο σημείο να μας πείτε ότι ο διαγωνισμός είναι διαβλητός, ότι έχει ήδη καταρρεύσει και ότι ακόμη και ο επόμενος υπερθεματιστής , ο κ. Σαββίδης ότι είναι λαγός. Εγώ δεν ξέρω λαγούς που πληρώνουν εκατομμύρια. Αν είναι έτσι να πάμε όλοι για κυνήγι να οικονομήσουμε σε αυτόν τον τόπο”.

Κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι αναμασά χωρίς προσχήματα τα συμφέροντα των καναλαρχών, τόνισε:  “Μας κατηγορήσατε ότι εισπράξαμε μόνο από τέσσερις, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι 27 χρόνια δεν εισπράξατε τίποτα από κανέναν. Επειδή περιορίσαμε την προσφορά δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια”. 

“Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα. Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα. Ούτε 1,5 χρόνο δεν αντέχετε” είπε ο Πρωθυπουργός.

Για τους πλειστηριασμούς ανέφερε: “Ήρθε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας να πει τι κάνατε για τους πλειστηριασμούς . Σας έπιασε ο πόνος τώρα…”. Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είχε να αντιπαρατεθεί με τις υπογραφές της κυβέρνησης της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς. Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς για χρέη προς το δημόσιο τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τους δήμους και “να δούμε με ποιον τρόπο, όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, έτσι να τους προστατεύσουμε και από τα χρέη προς το Δημόσιο”.

 

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την αναφορά της σε “ορφανά του Τσοχατζόπουλου”.  Όπως είπε, αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με “διευθύνσεις και ονόματα”, διαφορετικά θα είναι “κοινή συκοφάντης”.

“Και δεν συκοφαντείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, θίγετε υπολήψεις ανθρώπων. Το κυριότερο όμως θίγετε χιλιάδες αγωνιστές μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν έβρισκαν τον εαυτό τους στο ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε.

 

“Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον “Κήρυκα Χανίων”. Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα. Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες. Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμη μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια” ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

“Στη χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

 

 Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα, ελάτε αν τολμάτε – ΒΙΝΤΕΟ

Η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη σε μία φωτογραφία

Τσίπρας: Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ