FT: Η Μέρκελ επέπληξε τον Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ επέπληξε τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο προσφυγικό, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Σαββάτου. 

«Η επίπληξη της κ. Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης είναι μια αλλαγή πλεύσης, που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη απογοήτευση του Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια του 2016, η κ. Μέρκελ προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την Ελλάδα, καθώς έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο της μοναδικής πύλης για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην κεντρική Ευρώπη από την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Ήταν δύσκολο. Έχει βαρεθεί τις δικαιολογίες», υπογράμμισε διπλωμάτης, που ήταν παρών στην Σύνοδο.

«Το γεγονός πως οι πρόσφυγες δεν επιστρέφουν στην Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλεί για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας», τονίζει ο Γκέραλντ Νάους της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου,  Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει «να τα πάει καλύτερα» στην απέλαση προσφύγων, που απέτυχαν να πάρουν άσυλο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν οι FT, υποστήριξε πως υπήρχαν «μεγάλες δυσκολίες» σε ένα από τα βασικά σημεία συμφωνίας, το οποίο προέβλεπε πως η ΕΕ θα επαναγκαθιστούσε έναν πρόσφυγα για έναν που επέστρεφε στην Τουρκία.

«Υπάρχουν σίγουρα πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση», της συμφωνίας Ε-Τουρκίας δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Η Μέρκελ μάλλον σκληρή παρά… τρυφερή

Συγκέντρωση πολιτών στη Χίο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Kομισιόν: Έκτακτη βοήθεια 353 εκ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα από το 2015

Tageszeitung: Μια «ασυνήθιστη σχολική χρονιά» στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ