Χουντής: Η Κομισιόν έκανε “τα στραβά μάτια” στη διαγραφή δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Για «συναλλαγή» και συνέργεια στο έγκλημα της διαγραφής των χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν.

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής αποκαλύπτει ότι, ενώ η Κομισιόν εμφανίζεται σκληρή στις διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των πολιτών, έχει κάνει «τα στραβά μάτια» στην προκλητική διαγραφή των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. .

Συγκεκριμένα, την κατηγορεί ότι το 2014, σε απάντησή της, μετά από σχετική ερώτηση, τόσο του ιδίου, όσο και του πρώην ευρωβουλευτή Θ. Σκυλλακάκη, καθησύχαζε ότι παρακολουθεί το θέμα και δεν θα χαριστούν τα δάνεια των κομμάτων αποκρύπτοντας το γεγονός ότι ήδη με φωτογραφική διάταξη (αρθρ.78 του ν.4146/13 Απρίλιος 2013) είχαν διαγραφεί τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, καλεί την Κομισιόν, σε κάθε περίπτωση, να παρέμβει στο θέμα και να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την απόσυρση της προκλητικής αυτής ρύθμισης.

Η πλήρης ερώτηση έχει ως εξής :

«Εν μέσω συζητήσεων για τα κόκκινα δάνεια τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας φτωχών οικογενειών και την πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΕΕ πρόταση επιβολής φόρων ακόμα και στην εκπαίδευση, ύψους 300 εκ ευρώ, ανακοινώθηκε στη Ελληνική Βουλή (5.11.2015) ότι διαγράφησαν, βάση του άρθρου78 του ν. 4146/13 (Απρίλιος 2013), τα δάνεια 220 εκ ευρώ της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η Επιτροπή σε απάντησή της (16.5.2014) μετά από ερώτηση δική μου και του κου Θ.Σκυλλακάκη δεν μνημόνευε το γεγονός ότι είχε ήδη υπάρξει διαγραφή των χρεών των πολιτικών κομμάτων και μάλιστα αμνηστεύοντας στελέχηΤραπεζών, αλλά μας καθησύχαζε σημειώνοντας : «οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών , συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων».

Ερωτάται η Επιτροπή:

1.Μπορεί να βεβαιώσει ότι η τότε απάντηση ήταν προϊόν ελλιπούς ή λανθασμένης πληροφόρησης και όχι προσπάθεια αποσιώπησης του γεγονότος ώστε να επωφεληθούν και να προστατευτούν τα τότε κυβερνητικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

2.Έχει δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει το άρθρο78 του ν.4146/13; Προτίθεται να το ζητήσει η Επιτροπή;»

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης για υπόθεση Πανούση: Βαθύτατη πρόωρη κυβερνητική κρίση

“Φρένο” στις επιστροφές από την εφορία – ΒΙΝΤΕΟ

Αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 με στόχο επιπλέον έσοδα 100 εκατ. ευρώ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ