Κακλαμάνης: Να μην παρουσιάζει ο Τσίπρας ως επιτυχία τις αποφάσεις για το προσφυγικό

Τις χθεσινές αποφάσεις στις Βρυξέλλες γύρω από το προσφυγικό ζήτημα σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8.

«Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, το εύκολο θα ήταν να αναθεματίσω την απόφαση και να αρχίσω να επιτίθεμαι στην κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Πάντως εκείνο που έχω να σημειώσω είναι, επειδή άκουσα σήμερα το πρωί στις τηλεοράσεις τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μην το παρουσιάζει και ως επιτυχία. Διότι ως επιτυχία το παρουσίασε. Είπε ότι απορρίψαμε και τις τρεις προτάσεις. Δεν την απέρριψε την πρόταση…»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, «αυτό μπορεί να είναι κάπως θετικό, υπό την έννοια ότι θα είναι πρόσφυγες. Διότι, αυτήν τη στιγμή, στα 100 άτομα που είναι στη Μυτιλήνη, στη Σάμο, την Κω κτλ. μόνο το 20% είναι πρόσφυγες».

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «είναι παρά πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς, όχι μόνο από το στάτους των γραμματικών γνώσεων που συνηθίζει να λέει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως οι Σύροι όλοι μιλούν γαλλικά και εγγλέζικα, ο Αφγανός δεν μιλάει ούτε γαλλικά ούτε εγγλεζικά».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ