• Μεϊμαράκης: Θα σύρουμε τον Τσίπρα στη Βουλή να απαντήσει για τον Βαρουφάκη - ΒΙΝΤΕΟ

  9:24 μμ, Τρίτη 28 Ιουλ 2015 9:24 μμ, Τρίτη 28 Ιουλ 2015

  «Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να έρθει στη βουλή, θα τον σύρουμε για να δώσει τις απαντήσεις αυτές που απαιτούνται. Πρέπει ο λαός να πληροφορηθεί πλήρως για το τι έχει γίνει», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμάράκης στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο σχέδιο Βαρουφάκη και πρόσθεσε: «εγώ έχω πρόβλημα με τους υποκριτές. Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που μας λένε ευθέως να μας πάνε στη δραχμή».

  Τη ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει σχέδιο για plan B’ που θα αφορούσε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ καθώς θα έπρεπε πρώτα να έχει γίνει γνωστό στον ελληνικό λαό , ενώ διευκρίνισε ότι για την Νέα Δημοκρατία, το Plan B, ήταν ένα δεύτερο σχέδιο που θα οδηγούσε σε καλύτερη ή χειρότερη συμφωνία, με παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

  «Εμείς εξαντλούμε πολιτικά τα μέσα, διότι δεν πάμε στα δικονομικά. Δεν ζητάμε την ποινική δίωξη. Εμείς θέλουμε να καταδειχθεί η πολιτική ευθύνη και ταυτόχρονα να απαντήσω σε όλους αυτούς που μας λένε γιατί δεν πάμε στην δικαιοσύνη , ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε στις πολιτικές υποθέσεις , που μπορεί να έχουν ποινικές προεκτάσεις, από την πίεση που αισθανόμαστε από τους πολίτες», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και επανέλαβε ότι θα πρέπει να βρεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια.

  Στα εσωτερικά ζητήματα του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε «προσκλητήριο» πρώτα από όλα προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους που έχουν απομακρυνθεί από την Νέα Δημοκρατία, να επανέλθουν για την δημιουργία ενός κεντροδεξιού κόμματος που θα προκαλέσει την «επανάσταση του αυτονόητου»: Πρώτος από όλους εγώ θα πρέπει να ξαναγραφτώ στο κόμμα, και αυτό πρέπει να κάνουν όλα τα μέλη του κόμματος, από τα πιο διάσημα μέχρι τους απλούς πολίτες, επεσήμανε.

  Αναφερόμενος αν υπάρχει κάλεσμα και για τον κ. Καμμένο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε «Αν ο κ. Καμμένος ζητήσει να με δει, θα με δει».

  Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει στον Πρωθυπουργό, μία απειρία ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι σε τόσο δύσκολες μέρες η απειρία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

  Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης, πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «έχει την τύχη να έχει μία πολύ σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, ίσως πιο υπεύθυνη και από τον ίδιο», διευκρινίζοντας ότι δεν είναι τώρα η ώρα η Νέα Δημοκρατία να ασκήσει αντιπολίτευση για να λυθούν οι διαφορές με την κυβέρνηση.

  Σε ερώτηση που του έγινε για το αν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Γιατί να πάμε τώρα σε εκλογές;» και συμπλήρωσε ότι ούτε ο κ. Τσίπρας, δεν θέλει τις εκλογές. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικό σενάριο για την Ελλάδα καθώς θα οδηγούσαν ξανά στην αστάθεια.

  «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της συμφέρον» δήλωσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, απαντώντας στο τι θα κάνει η παράταξη του σε περίπτωση που του ζητηθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

  Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα