Τι απαντά η Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες- ΒΙΝΤΕΟ

«Το βράδυ δεν διανυκτερεύουν στις πλατείες. Το ρεπορτάζ αφορούσε σε πρωινές εικόνες και είπα προφανώς πως το πρωί κάθονται και λιάζονται» είπε για την επίμαχη δήλωση σε τηλεοπτικό σταθμό η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, και πρόσθεσε «Το πώς το ερμήνευσαν δεν με αφορά».

Η κ.Χριστοδουλοπούλου είπε πως με τον κ.Καμμένο δεν έχει συνομιλήσει και πως δεν του έχει κάνει επίσημη ενημέρωση, υποστηρίζοντας πως «εάν κλήθηκε να σχολιάσει αυτή τη δήλωση προφανώς είπε πως διαφωνεί».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ρεύμα, που τις τελευταίες μέρες αυξάνεται, η υπουργός τόνισε πως «οι αριθμοί δεν είναι εξωφρενικοί» και συμπλήρωσε «σε σχέση με τις 74.000 μεταναστών που εισήλθαν το 2014, μπορεί φέτος να φτάσουν τις 100.000».

Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νησιά, συμπλήρωσε πως έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, το οποίο αφορά τη Λέρο, τη Μυτιλήνη και την Κω, ενώ τώρα προχωρούν σε αντίστοιχο σχέδιο για την Αθήνα.

Για τους παράτυπους μετανάστες που αποβιβάστηκαν, σήμερα, το πρωί στην πρωτεύουσα η υπουργός υποστήριξε πως «έχουν συγγενείς, ομοεθνείς και οργανώσεις που τους φιλοξενούν, δεν υπάρχει κανένας στη μοίρα του, ευτυχώς, γιατί αφού δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας δεν μπορούμε να τις φτιάξουμε σε 5 λεπτά, δυστυχώς».

Σε ότι αφορά τις εκκλήσεις που κάνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, η Τασία Χριστοδουλοπούλου απάντησε «Η κεντρική πολιτεία τι να κάνει άλλο; Δεν έχει δομές φιλοξενίας. Να προσφέρουμε στον κ. Καμίνη τι; Ο κ.Καμίνης έχει ξενώνες, έχει κολυμβητήρια, έχει συσσίτια, περιμένουμε να μας προτείνει». «Ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας και στους δήμους έχουμε κάνει έκκληση, γιατί οι δήμοι έχουνε δημόσιες εκτάσεις που μπορούν να μας υποδείξουνε», πρόσθεσε.

«Ταχτοποιείται ο κόσμος, έχει τη δύναμη της επιβίωσης, έχει κάποια χρήματα στην άκρη, πάει στον ξενοδοχείο, έχει συγγενείς, έχει φίλους, έχει ομοεθνείς» είπε η κ.Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που κατέφθασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά , «μέχρι να το ταχτοποιήσουμε εμείς τα ανοιχτά κέντρα, αν δεν μπορέσει κανείς να μας δώσει στεγασμένο χώρο, περιμένουμε την Ευρωπαϊκή βοήθεια, δεν είμαστε σε έλεος του γκρεμού, 100 άτομα σε μία μεγαλούπολη, δεν είναι ο αριθμός που θα πανικοβληθούμε».

Σε έντονο ύφος η υπουργός τόνισε «Δεν έχουμε δομές. Τι να κάνω; Να σας πω ότι έχω; Είμαι αρμόδια. Και τι να κάνω να φτιάξω σε δύο μέρες δομές; Να σας πω ότι θα κάνω κάτι μαγικό, δεν μπορώ».

Τα ασυνόδευτα ανήλικα η κ.Χριστοδουλοπούλου είπε πως μεταφέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα αν και η κατάσταση εκεί «είναι αισχρή, αλλά έπρεπε να τα βάλουμε εκεί για να τα προωθήσουμε στις δομές».

Τέλος, τόνισε πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση «δεν είχαμε πλήρη εικόνα του πόσες δομές υπάρχουν, πόσες είναι γεμάτες, τι ακριβώς γίνεται, ούτε ξέραμε ότι οι ΜΚΟ είναι απλήρωτες από πέρυσι τον Ιούνιο, δεν είχαμε αυτά τα στοιχεία».

Και έκλεισε λέγοντας πως «Είμαι το πρόσωπο της ημέρας, γι αυτό έσπασα και το εμπάργκο, γιατί εγώ δεν βγαίνω στα ΜΜΕ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μη δημιουργείται ένα πανικός και να μη λέγονται ανακρίβειες, ότι εγώ μπορώ να λύσω τα πάντα σε μία ημέρα».   

 

Δείτε το βίντεο του STAR:

 

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω

Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχουν μετανάστες στις πλατείες – ΒΙΝΤΕΟ

Το 2015 θα έλθουν στη χώρα 100.000 πρόσφυγες, εκτιμά η Χριστοδουλοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΣΟΚ: Οι μετανάστες δεν λιάζονται…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ