Γλέζος: Θα προτιμούσα πρόσωπο από την κεντροαριστερά για υποψήφιο Πρόεδρο

Τις δηλώσεις του Σόιμπλε για την Ελλάδα και την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρώπη, σχολίασε ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο”.

«Θα μπορούσα να αντιστρέψω και να πω λυπάμαι για τους υπουργούς οικονομικών και τη κυβέρνηση της Γερμανίας αλλά δεν θα το πω», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Σόιμπλε.

Παράλληλα, κάλεσε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών και τη κυβέρνηση της  Μέρκελ να κατανοήσουν ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτή τη στιγμή γιατί απέδειξε περίτρανα με τη ψήφο του ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδιστεί από το να ανακτήσει τη εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει οι δανειστές στο λαιμό του».

«Όπως ο λαός παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του και όσο η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται με αυτό, δεν πρόκειται να βγούμε χαμένοι» πρόσθεσε σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, κάνοντας λόγο για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Θα προτιμούσα πρόσωπο από την κεντροαριστερά για υποψήφιο ΠτΔ». Ωστόσο σημειώνεται ότι δεν εξέφρασε προσωπική ένσταση για τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί και προέρχονται απο το χώρο της κεντροδεξιάς.

 

Διαβάστε επίσης:

Το τετ α τετ Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ μετά το ραντεβού με τον Βαρουφάκη – ΦΩΤΟ

Ο Σόιμπλε περιμένει τον… Βαρουφάκη – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ