ΒΙΝΤΕΟ-Συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα

ΒΙΝΤΕΟ-Συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα

Συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφθασε στο υπουργείο, συνοδευόμενος από το διπλωματικό του σύμβουλο.

Ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί από τον κ. Βενιζέλο επί των εξελίξεων στα εθνικά θέματα και, ειδικότερα, στο Κυπριακό και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά το ταξίδι του κ. Βενιζέλου στην Τουρκία και ενόψει του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σχολίασαν την παρουσία αρκετών δημοσιογράφων και φωτογράφων. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πολύ ενδιαφέρον βλέπω. Ελπίζω το ενδιαφέρον να αφορά την κρισιμότητα στην οποία βρίσκονται τα θέματα εξωτερικής μας πολιτικής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κινείται στην κατεύθυνση να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αποφεύγει να χρησιμοποιεί τη λέξη συναίνεση και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, υποστηρίζει ότι πρέπει οι διπλωματικοί δίαυλοι με την Τουρκία να μείνουν ανοιχτοί.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία είναι λάθος να πραγματοποιηθεί η σύγκληση του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας, που θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά έχει δείξει ενδιαφέρον να υπάρξει συνάντηση και του κ. Τσίπρα με τον κ. Νταβούτογλου, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετωπίζει θετικά.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ