Παπαδημούλης: Χρειάζεται εθνική προσπάθεια για το χρέος

Παπαδημούλης: Χρειάζεται εθνική προσπάθεια για το χρέος

 

Για τον ΕΝΦΙΑ, το χρέος και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Έρης Πανάγου στον Real Fm 97.8.

«Την ώρα που υπερφορολογείται η πλειοψηφία των Ελλήνων και το πιο πρόσφατο ακραίο φαινόμενο είναι η φορολογία των ακινήτων, υπάρχει ένα κομμάτι Ελλήνων που δεν πληρώνει φόρους. Υπάρχει ένα όργιο φοροδιαφυγής, όχι μόνο στον τουρισμό και υπάρχουν φοροαπαλλαγές των ισχυρών που ενισχύονται και μέσα στο κατακαλόκαιρο προωθούνται τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που ευνοούν και μεγαλοσυμφέροντα στον χώρο των ΜΜΕ», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφορικά με την συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημείωσε:

«Εκτός από τους αυτοεπαίνους και τις φιλοφρονήσεις, ακούσατε κάτι συγκεκριμένο για το χρέος; Για την ταμπακιέρα που είναι η ανάπτυξη, η μείωση της ανεργίας και τι θα γίνει με το χρέος, ο κ. Σαμαράς δεν είπε τίποτα. Ο δε κ. Γιούνκερ, μετά από ερώτηση υπονόησε ότι διαφωνεί με το κούρεμα του χρέους».

«Χρειάζεται εθνική, πατριωτική, λαϊκή προσπάθεια για να γίνει κάτι με το χρέος αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τον ενημερώσει ή να ζητήσει την γνώμη του. Και φυσικά δεν πατάει στη Βουλή την οποία έχει υποβαθμίσει πλήρως», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή η προσπάθειά μας είναι να μετατρέψουμε την καθαρή πρωτιά που σημειώσαμε στις ευρωεκλογές σε έναν αέρα νίκης. Όσο πιο πολύ δύναμη έχουμε,  τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να προσπαθήσουμε και τελικά να καταφέρουμε. Ακόμα και αν είμαστε αυτοδύναμοι και πάλι θα αναζητήσουμε συμμαχίες και στην κοινωνία και στη Βουλή», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ