• Τσίπρας: Το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο

  1:09 μμ, Τετάρτη 07 Μάι 2014 1:09 μμ, Τετάρτη 07 Μάι 2014

  Τσίπρας: Το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο

  Στις εν εξελίξει προεκλογικές εκστρατείες στην Ελλάδα και στην Ιταλία αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ballaro» της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

  «Εδώ και πολύ καιρό, πλέον, καταφέραμε να δημιουργήσουμε στην Ιταλία το ψηφοδέλτιο "Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα", το οποίο ενώνει δυνάμεις της Αριστεράς και προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών από τον ευρύτερο αριστερό χώρο. Το ψηφοδέλτιο αυτό ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για μία διαφορετική Ευρώπη, για ένα διαφορετικό μέλλον για την Ιταλία, τη νότια Ευρώπη και την ήπειρό μας στο σύνολό της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκο - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να θέσει και τους Ιταλούς τηλεθεατές ενώπιον του «"διλήμματος των εκλογών": Ή αλλάζουμε τους συσχετισμούς, για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας, τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και να ξανακερδίσουμε την Δημοκρατία ή θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον ολισθηρό δρόμο δίχως τέλος. Αν στις Ευρωεκλογές αυτές κερδίσουν οι δυνάμεις που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο, θα συνεχίσουν με ακόμη ισχυρότερα προγράμματα λιτότητας», τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Rai.

  Αναφερόμενος στην πολιτική πραγματικότητα της Ιταλίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στη δράση του Ιταλού Πρωθυπουργού, Ματτέο Ρέντσι: «Παρακολουθώ την πολιτική του Ρέντσι. Προσπαθεί να κάνει κάποιες κινήσεις για την αύξηση της ζήτησης ή με στόχο τη μείωση των φόρων. Αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την πολιτική που μας οδήγησε στην κρίση, από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, από τις νεοφιλελεύθερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μία πολιτική που αυξάνει την επισφαλή εργασία, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μία πολιτική που δημιουργεί ένα τείχος ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και καταστρέφει, βεβαίως, τη μέση αστική τάξη», υπογράμμισε ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν.

  Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, ανέφερε ότι «το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο», ζήτησε να «υπάρξει δυνατότητα για μία νέα διαπραγμάτευση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα», ενώ κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Ξέρουμε καλά όλοι μας ότι η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα