Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μπαλτάκου

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μπαλτάκου

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ότι γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής.

Μιλώντας στο Βήμα Fm, ο κ. Μπαλτάκος, ρωτήθηκε εάν θεωρεί τον εαυτό του αντικομμουνιστή.

“Εδώ το θέμα αυτό το έλυσε ο Πιραντέλλο, με το θεατρικό έργο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε», πριν από πολλά χρόνια. Εγώ δεν έχω να πω κάτι. Είμαι αυτό που οι άλλοι νομίζουν. Αντικομμουνιστής ασφαλώς και είμαι. Δεν συζητείται αυτό. Από μικρό παιδί. Έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω. Διότι πιστεύω ότι η ελληνική Αριστερά, από το 1942 και μετά, πριν δεν έκανε και κάτι στραβό, από τη δολοφονία του Ψαρρού και μετά, ταλαιπωρεί τη χώρα. Αυτό πίστευα και αυτό πιστεύω και δεν είμαι ο μόνος. Δεν θέλω να απαντήσω (αν έχει προσφέρει κάτι θετικό), αλλά εγώ δεν έχω δει κάτι θετικό. Μιλάμε για ιδεολογικό αντικομμουνισμό, αντίθεση σε μια φαντασίωση που γεννήθηκε το 1848 και ίσως και πιο πριν, αλλά δεν έγινε πουθενά στον κόσμο πράξη”, τόνισε ο κ. Μπαλτάκος και πρόσθεσε:

“Δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει η χώρα να ταλαιπωρείται με ιδεοληψίες του τύπου ότι το κράτος είναι αστικό, η κοινωνία είναι αστική και πρέπει να ανατρέψουμε τα πάντα και δεν δίνουμε σημασία σε τίποτα για κάτι που πουθενά στην υφήλιο δεν πέτυχε. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρείται η χώρα με αυτές τις ιδεοληψίες; Ασφαλώς και επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής και δεν δημιουργεί αυτό ζήτημα στη δημοκρατία της χώρας. Αλλά γιατί να μην επιτρέπεται σε κάποιον να είναι αντικομμουνιστής; Δηλαδή, υπάρχουν κομμουνιστές σ’ αυτή τη χώρα και όχι αντικομμουνιστές; Δεν υπάρχει αντίθεση ιδεολογική σ’ αυτές τις απόψεις; Βεβαίως και μπορεί κάποιος να είναι δεξιός και κάποιος αντιδεξιός. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας. Αλλά επειδή λέγεται από κάποιους ως κατηγορία, γιατί να μην είμαι αντικομμουνιστής;”

 

Οι αντιδράσεις

 

“Όταν κάποιος δηλώνει πως “γεννήθηκε αντικομμουνιστής”,εκτός απο φανατικός, ομολογεί οτι ειναι κ ρατσιστής. Μπαλτάκος: Γονίδιο με ιδεολογία!” έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμουλης στο Twitter, σχολιάζοντας τη δήλωση του γγ της κυβέρνησης.

 

Ανιστόρητο χαρακτηρίζει τον κ. Μπαλτάκο το ΚΚΕ: “Ο κ. Μπαλτάκος, εκτός από αντικομμουνιστής, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, είναι και ανιστόρητος. Γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κομμουνισμό, όπως αναφέρει, αλλά από ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπηρετεί και ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης”.

“Έχουν επίσης ταλαιπωρηθεί και ματώσει από τον αντικομμουνισμό, που πρεσβεύει ο κ. Μπαλτάκος και που οδήγησε σε φυλακές, εξορίες και εκτελέσεις” σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ