Χουντής: Κατόπιν συνεννόησης η αναβολή επίσκεψης της Επιτροπής

Χουντής: Κατόπιν συνεννόησης η αναβολή επίσκεψης της Επιτροπής

Διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της αναβολής της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Νίκος Χουντής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την επίσημη επιστολή της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και τονίζει ότι η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης ελήφθη από κοινού από Σαμαρά-Σουλτς.

«Χτες το βράδυ έδωσα στη δημοσιότητα την επίσημη επιστολή της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, της οποίας είμαι μέλος, που θα ερχόταν στην Ελλάδα, με την οποία μας ενημέρωνε ότι ‘Ο Πρόεδρος Schulz και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς , έχουν αποφασίσει ότι η αντιπροσωπεία της Αθήνας θα πρέπει να αναβληθεί’».

Τα σημερινά ρεπορτάζ εφημερίδων, όπως Τα Νέα και η Ελευθεροτυπία, συνδέουν άμεσα τον πρωθυπουργό, Σαμαρά, με την απόφαση για αναβολή της επίσκεψης της εν λόγω Επιτροπής, αναφέροντας μάλιστα ότι «η αναβολή ανακοινώθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Σουλτς», τονίζοντας ταυτόχρονα «η έλευση της Επιτροπής θα χάλαγε το κλίμα της χαράς».

Τέλος ο κ. Χουντής επιτέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο , Σίμο Κεδίκογλου, τον οποίον καλεί να σταματήσει να αναφέρεται σε θεωρίες συνωμοσίας.

«Τρίτον, νομίζω ότι μετά από όλα αυτά, ο κ. Κεδίκογλου θα πρέπει να ξανασυνεννοηθεί με το γραφείο του Πρωθυπουργού, να σταματήσει να μιλάει για θεωρίες συνωμοσίας και να δώσει στη δημοσιότητα τις συζητήσεις που έγιναν με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και οι οποίες προκάλεσαν την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής για την Τρόικα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ