Άδωνις: Αλλοίμονο αν κατέρρεε ο ΕΟΠΥΥ

Άδωνις: Αλλοίμονο αν κατέρρεε ο ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η εικόνα κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ, δεν ισχύει».

«Ο μοναδικός τρόπος είναι η αντικατάσταση των παλαιών πρωτότυπων φαρμάκων που είναι κατά πολύ ακριβότερα, με γενόσημα, τα οποία θα είναι πολύ φτηνότερα», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Οι γιατροί θα πρέπει να είναι σύμμαχοι μας σε αυτή την προσπάθεια. Θα θεσπίσουμε και κίνητρα στους ιατρούς για να τους δείξουμε ότι τους θέλουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια».

«Δεν ισχύει η εικόνα της κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ. Αλλοίμονο αν κατέρρεε ο ΕΟΠΥΥ. Επίσης έχω πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην γίνει κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο του για τον ΕΟΠΥΥ, όπου πρόσθεσε:

«Οι τελευταίοι 2 μήνες σε ότι αφορά τις εισπράξεις από τις ασφαλιστικές εισφορές, ήταν εντυπωσιακή. Τα ασφαλιστικά ταμεία, πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο τον ΕΟΠΥΥ. Αυτομάτως διαχωρίζεται το κομμάτι που είναι για τη σύνταξη με το κομμάτι που είναι για την υγεία. Τα νούμερα ήταν εντυπωσιακά».

Όσο για τα… στρουμφάκια, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Όταν παρουσιάζεις ότι βρήκες τη λύση να δώσεις 900.000 χιλιάδες φάρμακα δωρεάν και η κριτική που δέχεσαι είναι το, που είναι το κράτος και γιατί δεν το κάνετε μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Εγώ δέχομαι κάθε ερώτηση. Εγώ έκανα έναν σχολιασμό, ότι αν μας έβλεπε κάποιος, θα έλεγε, αν είναι δυνατόν».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ