Κουτσούμπας: Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Κουτσούμπας: Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

 

«Oι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα δημιουργεί μία εκρηκτική κατάσταση για τις λαϊκές οικογένειες, που ήδη βιώνουν μια μεγάλη βαρβαρότητα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας, μετά τη συνάντηση με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας και εκπροσώπους των δήμων της περιοχής, για το κλείσιμο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα».

«Ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με χιλιάδες άνεργους, με χιλιάδες λαϊκά στρώματα να υποφέρουν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, θα δημιουργήσει παραπέρα έκρηξη, μεγάλη όξυνση του προβλήματος, και με την πορεία συρρίκνωσης της «Αγίας Βαρβάρας», πρώην Λοιμωδών και βέβαια με το τελικό κλείσιμο που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Η λύση, που προτείνουν και οι φορείς της περιοχής, και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υλοποιεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή. Δηλαδή απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χρειάζεται αναβάθμιση των κλινικών, ενίσχυση των ειδικοτήτων. Και βέβαια χρειάζεται και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των Κέντρων Υγείας που πάρα πολλά συρρικνώνονται, υπολειτουργούν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και στο λαϊκό κίνημα, με στήριξη των κινητοποιήσεων των εργατικών λαϊκών σωματείων, των μαζικών φορέων, έτσι ώστε να μην περάσει το κλείσιμο της «Αγίας Βαρβάρας», όπως επίσης το κλείσιμο και η συρρίκνωση άλλων νοσοκομειακών μονάδων. Και στη Βουλή θα βρεθούμε και αύριο στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ