Επιστολή Ιωαννίδη στον Σαμαρά

Επιστολή Ιωαννίδη στον Σαμαρά

Ανοιχτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά απευθύνει ο πρώην βουλευτής Φοίβος Ιωαννίδης, ο οποίος ζητεί από τον Πρωθυπουργό να αναγνωρίσει το «λάθος με την ΕΡΤ».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά

Δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε καμιά οικογένεια της Ελλάδας δεν χρωστά η χώρα μας, η Δημοκρατία και ο πολιτισμός τόσα, όσα στην οικογένεια Εμμανουήλ Μπενάκη, που παρόλα αυτά, όντας Δήμαρχος Αθηναίων, γέρων και ασθενής κακοποιήθηκε βάναυσα από την αιώνια ακροδεξιά και  τους επίστρατους τραμπούκους της.

Κύριε Πρωθυπουργέ της τρικομματικής Κυβέρνησης σωτηρίας της Πατρίδας: Τι διατάσσει η σχετική απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μενουδάκου;

Διατάσσει την άμεση εφαρμογή των θεμελιωτών διατάξεων του Συντάγματος, που κανείς Πρωθυπουργός, καμιά Κυβέρνηση ούτε και η Βουλή δια νόμου δεν μπορεί να καταργήσει!

Μόνο  πραξικοπηματικά, επαναστατικώ  δικαίω, μπορεί να ανασταλεί το άρθρο 15 του Συντάγματος που προβλέπει και ρυθμίζει λεπτομερώς το καθεστώς των Ραδιοτηλεοπτικών μέσων και τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η έκδοση συνεπώς της σχετικής πράξεως Νομοθετικού περιεχομένου υπήρξε κάτι παραπάνω από έγκλημα. Υπήρξε ΛΑΘΟΣ. Λάθος που μπορεί να διορθώσει μόνον εκείνος  που το διέπραξε.

Η αναγνώριση και επανόρθωση του Λάθους είναι κατ΄εξοχήν γενναία πράξη, που χαρακτηρίζει τους αληθινά μεγάλους άνδρες.

Κύριε Πρωθυπουργέ, από το δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα και το τρισέγγονο του Εμμανουήλ Μπενάκη θέλω να ελπίζω ότι δεν λείπει αυτή η γενναιότητα, έτσι ώστε να δοθεί διέξοδος, στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

 

Με τα πιο ειλικρινή φιλικά αισθήματα

Φοίβος Ι. Ιωαννίδης

 

Πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Ζ’  Αναθεωρητικής Βουλής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ