Νέο “μέτωπο” ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

Νέο “μέτωπο” ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

 

Το θέμα της ανεργίας, ήταν μεταξύ άλλων, αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη.

Όπως τονίστηκε, στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε και πάλι την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του Προγράμματος για την ανάσχεση της Ανεργίας, σύμφωνα και με τις διατάξεις που ψήφισε η Βουλή.

 

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ δια του Φίλιππου Σαχινίδη, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα την πραγματοποίηση συνάντησης το ταχύτερο για το θέμα, παρουσία και των Υπουργών Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, ότι “δεν θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος πρόχειρες και αποσπασματικές λύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, οι οποίες μάλιστα προσπαθούν να παρακάμψουν τις διαδικασίες εποπτείας και ελέγχων από το Α.Σ.Ε.Π.”.

 

Την ίδια στιγμή, κατατέθηκε επίκαιρη επερώτηση για τα “προβλήματα, τις καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις” στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Συγκεκριμένα επερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών για:

-το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ενοποίησης δομών και του νέου οργανογράμματος  του ΕΟΠΥΥ

-την άμεση πληρωμή των  καθυστερουμένων μέχρι 31/12/2011 οφειλών προς τρίτους

-την ολοκλήρωση του μεγάλου  έργου της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

-τη συνεργασία ΕΟΠΥΥ, Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων

-την υπογραφή νέων συμβάσεων  με τους ιδιώτες γιατρούς και τους άλλους παρόχους (κλινικές ,διαγνωστικά κέντρα, εργαστηριακά κ.λπ.)

-την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από την ομαλοποίηση της λειτουργικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ

-την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, που προβλέπει αυτόματη απόδοση  των εισπραττόμενων  εισφορών  από τα ταμεία  προς τον ΕΟΠΥΥ

-την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και

-την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και την παραπέρα μείωση των δαπανών.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ερώτηση

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ