Κόντρα στη βουλη μεταξύ Καμμένου-Βορίδη-Λαφαζάνη

Κόντρα στη βουλη μεταξύ Καμμένου-Βορίδη-Λαφαζάνη

Ένταση επικράτησε στην βουλή, μεταξύ του Πάνου Καμμένου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Βορίδη και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έκανε λόγο για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και συνταγματική εκτροπή ο κ. Βορίδης τόνισε ότι “αντί να συζητούμε τα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής έχουμε ισχυρισμούς ότι δεν ασκείται με τον τρόπο που πρέπει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και κριτική για της Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου”. «Δεν υποτιμώ το διαδικαστικό μιας διαδικασίας , αλλά…», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Είναι σημαντικό κ. Λαφαζάνη ο τρόπος με τον οποίο έχετε ευθυγραμμίσει την κριτική σας με αυτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και θα ήταν ενδιαφέρον για το εκλογικό ακροατήριο το δικό σας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων», επεσήμανε ο κ. Βορίδης.

«Ποια εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας; Εδώ μέσα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Επειδή δεν τυγχάνουν της έγκρισης της αντιπολίτευσης σημαίνει ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία;», ανέφερε ο κ. Βορίδης, απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο. «Έχετε κάποια σύγχυση, μήπως ταυτίζετε το έθνος με τα κόμματα»;

 

«Κατανοώ την αγωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων αυτή την περίοδο, δοκιμάζονται αλλά δεν είναι ανάγκη να χάνουν την ψυχραιμία τους, αλλά δεν είναι ανάγκη να εκτρέπονται στο γνωστό λαϊκιστικό και μηδενιστικό λόγο που τόσο κοντά τους έχει φέρει με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

 

«Ζητωκραυγάζουν για την εξαιρετική οικονομική κατάσταση», απάντησε ο Πάνος Καμμένος. «Πού ζείτε;». «Αν αμφισβητείτε την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας τότε δείτε ακριβώς τι υπογράφετε χωρίς να το φέρνετε στη βουλή  των Ελλήνων», τόνισε.

 

«Ο κ. Βορίδης κατά πρωτοφανή τρόπο λέει ότι είναι διαδικαστικό θέμα το κουρελόχαρτο που γίνεται το Σύνταγμα. Διαδικαστικό θέμα είναι το Σύνταγμα και η εφαρμογή του και να λειτουργεί η βουλή με βάση τον κανονισμό; Διαδικαστικό είναι να κυβερνάται η χώρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να κρύβετε από τον ελληνικό λαό τι έχετε συμφωνήσει με την τρόικα» είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ