Η Γουλιώτη φεύγει, η Χατζηπασχάλη έρχεται στο «Γαϊτανάκι» του Πειραιά

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ότι ο σημαντικός Θωμάς Μοσχόπουλος… μαγειρεύει για το υπέροχο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το δυνατό «Γαϊτανάκι του έργου» -με τίτλο «Ο κύκλος του έρωτα-Το γαϊτανάκι»- το…πρόδωσα πρώτος, όπως πρόδωσα και τα ονόματα εξαίρετων ηθοποιών που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην φιλόδοξη αυτή δουλειά -ανάμεσά τους αυτά της Γουλιώτη, του Φραγκούλη, του Δαδακαρίδη κ.α.-. Τώρα, πρώτος πάλι, έρχομαι να σε ενημερώσω πως απ’ την εν λόγω διανομή αποχώρησε για προσωπικούς-ευχάριστους!-λόγους η άξια Στεφανία Γουλιώτη και πως τον ρόλο της ανέλαβε η καίρια Γαλήνη Χατζηπασχάλη!

ΠΑΜΕ να τα πάρουμε από την αρχή όλα! Δέκα άνθρωποι κάθε φύλου ηλικίας και κοινωνικής τάξης παγιδευμένοι σε έναν ιλαρό φαύλο κύκλο εξαπάτησης και αυταπάτης σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία και βίαια αφήνοντας όμως αμετάβλητη την ανθρώπινη φύση και τις αδυναμίες της. Μια διαδοχή από σεξουαλικές συνευρέσεις που μπλέκονται η μία με την άλλη ξεγυμνώνοντας πιο πολύ από τα ίδια τα κορμιά τις ψυχές καθώς και τα τεχνάσματα και την κοινωνική υποκρισία που οι άνθρωποι υιοθετούν σαν τρόπο συμπεριφοράς για να επιβιώσουν ενώ ταυτόχρονα αρνούνται κοντόφθαλμα να δουν την μεγαλύτερη εικόνα του κόσμου που τους περιβάλλει. Αναζητώντας νευρωτικά επιβεβαίωση και ικανοποίηση, άμεσα, γρήγορα και χωρίς περαιτέρω εμπλοκές και ευθύνες ποιο είναι το τίμημα, ποια η ευχαρίστηση και ποια η απώλεια;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέσγουελ

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν:

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Άννα Μάσχα, Κίττυ Παϊταζόγλου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σίσσυ Τουμάση, Χάρης Φραγκούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 3 Μάη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ