Ο Γεωργούλης… Ψευτοθόδωρος στο «Ζητείται ψεύτης» – Το πρώτο κλικ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ότι το κορυφαίο έργο του σημαντικού Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» θα ανέβει στο θέατρο «Παλλάς» σε σκηνοθεσία του ευφάνταστου Πέτρου Ζούλια το ξέρετε, όπως ξέρετε και πως το ρόλο του… Ψευτοθόδωρου ανέλαβε ο ικανότατος Αλέξης Γεωργούλης που μας είχε λείψει πολύ θεατρικά! Με το που έκανε την πρώτη φωτογράφησή του για την φιλόδοξη αυτή παραγωγή των «Θεατρικών Σκηνών» ο ηθοποιός κατάφερα να… κλέψω το πρώτο κλικ, το οποίο και ανεβάζω τάχιστα! Του πάει η εποχή του Αλέξη, μη μου πείτε! Κι από ότι μαθαίνω απολαμβάνει πολύ τις εντατικότατες πρόβες που κάνει για την εν λόγω δουλειά με τον μαιτρ Ζούλια και εξαιρετικούς συναδέλφους του όπως τον έμπειρο Γιώργο Παρτσαλάκη, την καίρια Ναταλία Δραγούμη, τον ικανό Αργύρη Αγγέλου και μια ομάδα ευθύβολων ηθοποιών -θα επανέλθω για αυτούς και με φωτογραφίες. Μαζί τους και η Αποστολία Ζώη. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 15 Μαρτίου για αυτό λάβετε θέσεις άμεσα!

Η κορυφαία πολιτική, και ιδιαίτερα προεκλογική και επίκαιρη κατά συνέπεια, σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» που έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες και αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους έρχεται στο Παλλάς να μας «κλέψει»…

Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» (τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης) θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Στην επιτυχημένη καριέρα του όμως βρίσκει σθεναρή αντίπαλο την σύζυγο του βουλευτή, την γοητευτική Τζένη (Ναταλία Δραγούμη) .

Το «Ζητείται ψεύτης» είναι το έργο που θίγει ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά της φυλής μας. Την έφεση που έχουμε στη φαντασία και στην ωραιοποίηση. Ο Ψευτοθόδωρος εκπροσωπεί τη φυγή από την άσχημη και μίζερη πραγματικότητα. Το πέρασμα από την σκληρή αλήθεια στο όνειρο και την ελπίδα. Έχει ανάγκη να πιστέψει ότι θα πλουτίσει μέσα στη πίεση της φτώχειας που ζει. Με έντονο το ένστικτο της επιβίωσης. Είναι ο επαρχιώτης βιοπαλαιστής, που κατεβαίνει στην Αθήνα για να βρει την τύχη του επιτέλους! Να γίνει κι αυτός «κάποιος». Σημασία έχει να κρατήσει ζωντανό μέσα του το όνειρο. Να κάνει αληθινό το ψέμα του για να επιζήσει μέσα σε μια δύσκολη εποχή.

Διαχρονικό το έργο του Ψαθά, δεν είναι τυχαίο που έσπασε τα όρια του χρόνου και ανέβηκε και εκτός συνόρων. Διαθέτει δύναμη και παγκοσμιότητα. Αντέχει πάντα και παντού.

-ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ το «Παλλάς»-κόσμημα φιλοξενεί την απόλυτη επιτυχία της σεζόν, το απόλυτο sold out Οι μάγισσες της Σμύρνης που κερδίζει κοινό κι ειδήμονες χάρη στην εξαιρετική σκηνοθεσία του… μαιτρ Σταμάτη Φασουλή και το…all star cast του. Όσοι δεν τις είδατε τρέξτε, γιατί και οι παρατάσεις κάποια στιγμή τελειώνουν! Τρέξτε στο «Παλλάς» για την υπερπαραγωγή που… έκλεψε παράσταση!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ