• Μπιμπής - Μπακλέση... κάτω απ’ τ’ αστέρια!

  3:13 μμ, Τετάρτη 31 Ιάν 2018 3:13 μμ, Τετάρτη 31 Ιάν 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Μπορεί για την ώρα να... σαρώνει τη σκηνή στον επιτυχημένο «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» ο εξαιρετικός Κωνσταντίνος Μπιμπής, έχει κλείσει όμως ένα ακόμα ενδιαφέρον χτύπημα στο οποίο θα έχει στο πλάι του την τάχιστα ανερχόμενη Λίλα Μπακλέση! Πάμε να στα πω αναλυτικά! Οι δύο ηθοποιοί πρόκειται να «παντρέψουν» τις δυνάμεις τους στο έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Οι κάτω απ’ τ’αστέρια» που θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Act στην Πάτρα στις 12 Μαρτίου για να παιχτεί εκεί και στις 13, 19, 20, 26 και 27 του ίδιου μήνα και στην συνέχεια θα έρθει και στο «Άλφα-Ιδέα» [ημερομηνίες δεν ξέρω, αλλά θα επανέλθω βεβαίως- βεβαίως].

  ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα; Ξεχωριστά να σου τονίσω πως οι δύο τους θα υπογράψουν και την σκηνοθεσία της υποσχόμενης δουλειάς.

  «ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΟΥΜΕ στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».

  ΤΕΛΗ των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

  Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία.

  Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια».

  Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

  Συντελεστές:

  Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

  Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

  Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

  Από 12 έως 27 Μαρτίου 2018 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 και στην συνέχεια στο θέατρο «Άλφα-Ιδέα»

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα