Ανοιχτή επιστολή για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ

Ανοιχτή επιστολή για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ απέστειλε ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Θ. Αξελός προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ-ΕΣΗΕΘΣΕΕ-ΕΣΗΕΠΗΝ-ΕΣΠΗΤ-ΕΠΗΕΑ, Δ.Σ Ασφαλιστικών Ταμείων , τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, εφημερίδες – ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα, καθώς και σε ενημερωτικά sites.

Στην ανοιχτή του επιστολή ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Θ. Αξελός αναφέρει αναλυτικά:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

* ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ;

* ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΝ ;

* ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΙΤΗΜΑ ;

* ΓΙΑΤΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ Σ΄ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ;

* ΓΙΑΤΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΩΦΕΥΕΙ ;

* ΓΙΑΤΙ ; ΓΙΑΤΙ ; ΓΙΑΤΙ ;

* ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ !!!

28, 29 και 30 Μαρτίου 2017:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εκλέγονται για το Δ.Σ κατά σειρά επιτυχίας: Νίκος Καρούτζος, Άντζυ Σταθάτου, Κώστας Δαυλός, Κώστας Ντελέζος και Παρθενόπη (Πόπη) Χριστοδουλίδου.

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ, με διαφορά μόνο 15 σταυρών ο Χριστόδουλος Αξελός.

Και εδώ αρχίζει το σήριαλ του παραλόγου με σειρά Παρατυπιών και Παρανομιών !!!

* Καταθέτω, όπως έχω έννομο συμφέρον, την άλλη μέρα, αίτημα προς την Εφορευτική Επιτροπή με το οποίο ζητάω να γίνει επανακαταμέτρηση των δικών μου σταυρών και αυτών της Παρθενόπης Χριστοδουλίδου, αφού η διαφορά μεταξύ μας είναι ΜΟΝΟΝ 15 σταυροί.

* Απάντηση Εφορευτικής Επιτροπής (πρακτικό Νο 3). Η Εφορευτική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της όλες τις αιτήσεις (επιστολή της Παρθενόπης Χριστοδουλίδου με την οποία αρνείται την επανακαταμέτρηση των δικών της σταυρών) αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα κάτωθι: 1. «Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα επανακαταμέτρησης των δικών του και ΜΟΝΟΝ ψήφων» και 2. «Το αίτημα υποψηφίου για επανακαταμέτρηση ψήφων ετέρου υποψηφίου προσκρούει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων και ιδιαίτερα όταν ο υποψήφιος για τον οποίο ζητείται η επανακαταμέτρηση δεν προβάλλει σχετικό (ίδιον) αίτημα και αρνείται τω ως άνω αίτημα του συνυποψηφίου του.

* Επανέρχομαι με δεύτερη αίτηση προς την Ε.Ε. και ζητάω επανακαταμέτρηση των σταυρών ΟΛΩΝ των υποψηφίων. Η απάντηση της Ε.Ε. και πάλι αρνητική.

* Προσφεύγω στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από την οποία λαμβάνω,σε σχετικό μου ερώτημα, την απάντηση: Κατά συνέπεια το αίτημά σας προς την Ε.Ε. της ΕΣΗΕΑ, ως υποψηφίου μέλους του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ για επανακαταμέτρηση των ψήφων ετέρου υποψηφίου μέλους δεν προσκρούει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Πέραν των ανωτέρω τα ψηφοδέλτια δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα και συνεπώς δεν συνιστούν επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

* Αποστέλλω προς την Ε.Ε. τετρασέλιδο Γνωμοδοτικό Σημείωμα του έγκριτου δικηγόρου των Αθηνών κ. Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος, κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, τονίζει μεταξύ άλλων: «Επισημαίνεται ότι το επίμαχο πρακτικό της Ε.Ε. επικαλείται τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων κατά τρόπο εντελώς αόριστο και ανεπίδεκτο εκτίμησης».

* Καταθέτω στην Ε.Ε. Διαβιβαστικό Σημείωμα του κ. Εισαγγελέα Αθηνών ο οποίος λέει: «Παρακαλούμε για την κατά νόμο εκτίμηση των διαλαμβανομένων σ αύτήν (αίτηση που του είχα υποβάλλει) και τις εντεύθεν επιβαλλόμενες ενέργειές σας».

* Αποστέλλω προς την ΕΣΗΕΑ, με κοινοποίηση στον ΕΔΟΕΑΠ, τον…υπογράφοντα (!) ως πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Σέντα Σωτήρη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα Αθηνών, ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΑΞΗ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση !

* Ακολούθως τέσσερα τακτικά μέλη της Ε.Ε. με επιστολές τους ζητούν την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση της Ε.Ε. ώστε να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει (κατάθεση όλων των παραπάνω νέων εγγράφων) και να προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση των σταυρών της Παρθενόπης Χριστοδουλίδου, η οποία εμμένει στην άρνησή της. Η Ε.Ε. δεν συνεδρίασε ποτέ !

* Με επιστολή μου προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητώ να ενημερώσω το πρόεδρο και τα μέλη του, για τις εξελίξεις αυτές, σχετικά με την άρνηση της Παρθενόπης Χριστοδουλίδου, κάτι πού πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2017. Η απάντηση του Προεδρείου είναι ότι: “Η Εφορευτική Επιτροπή είναι ανεξάρτητο όργανο ! και το Δ.Σ. δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση!”

Μετά την παράθεση όλων των παραπάνω και μη μπορώντας να ερμηνεύσω την ανεξήγητη αλλά και μέχρι ενός σημείου ύποπτη και παρεξηγήσιμη άρνηση της Παρθενόπης Χριστοδουλίδου, για επανακαταμέτρηση των δικών της σταυρών, σας απευθύνω την επιστολή μου αυτή προκειμένου να σας ενημερώσω για όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΣΗΕΑ για «Πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία της».

Με συναδελφική εκτίμηση

Χριστόδουλος Θ. Αξελός

Δημοσιογράφος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ