Σήμερα στην Αγορά:Πέππα το γουρουνάκι!Η σειρά που ξετρελαίνει μικρούς & μεγάλους

Για πρώτη φορά σε εφημερίδα η πολυβραβευμένη παιδική σειρά που αγάπησαν εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι σε όλο τον κόσμο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σήμερα το 1ο dvd με 5 επεισόδια

Η Πέππα το Γουρουνάκι είναι μια επιτυχημένη παιδική σειρά για κορίτσια και αγόρια προσχολικής ηλικίας. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, έχοντας κερδίσει ευρεία αποδοχή.

· 3 BAFTA Awards καλύτερης προσχολικής σειράς

· 5 Licensing Awards καλύτερης προσχολικής σειράς

· 1 LIMA Award καλύτερου ψυχαγωγικού προγράμματος της χρονιάς

· 2 British Animation Awards

· 1 El Chupete Award

· 3 Licencias de Actualidad Awards

· 2 Premio Licensing Brazil Awards

Προβάλλεται σε περισσότερες από 180 χώρες παγκοσμίως, έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και συνεχίζει την επιτυχία της σε Ευρώπη, Αυστραλία, ΗΠΑ, Νοτιοανατολική Ασία και Λατινική Αμερική, κατακτώντας τον κόσμο!

Η απήχησή της στα μικρά παιδιά είναι πέρα από κάθε φαντασία! Αυτό το γλυκό, αξιαγάπητο γουρουνάκι έχει καταφέρει να τους ξετρελάνει όλους, όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, με τη ζεστασιά, το χιούμορ και την απλότητά της.

Ζει με τον αδερφό της τον Τζορτζ, τη Μαμά και τον Μπαμπά Γουρουνάκι. Της αρέσει να παίζει με τους φίλους της, να πηγαίνει στο σχολείο, στο μπαλέτο, επίσκεψη στη Γιαγιά και τον Παππού Γουρουνάκι και να προσέχει τον Τζορτζ, μα περισσότερο απ’ όλα τρελαίνεται να χοροπηδάει στους λασπόλακκους! Όλες της οι περιπέτειες έχουν αίσιο τέλος, με άφθονο γέλιο φυσικά!

Πώς κατάφερε όμως αυτό το ροζ γουρουνάκι να «κλέψει» τις καρδιές των παιδιών από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε στη Μ. Βρετανία το 2004;

Οι γονείς πιστεύουν ότι οφείλεται στο ότι μπορούν να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους, ενώ οι ψυχολόγοι το αποδίδουν στα λαμπερά χρώματα και τις κατανοητές ιστορίες. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μπορούν να νιώσουν κοντά στην Πέππα και το περιβάλλον της. Μέσα από τις ιστορίες της λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα όπως το να μοιράζονται, να έχουν καλοσύνη και να νοιάζονται για τους άλλους. Επίσης, οι δεσμοί της οικογένειας αποτελλούν βασική αξια στα επεισόδια της Πέππα, με τους γονείς και τους παππούδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η αλήθεια είναι ότι η Πέππα το Γουρουνάκι κατάφερε να ξεπεράσει και τα πιο τρελά όνειρα των δημιουργών της! Παραγωγός είναι ο Phil Davies και σεναριογράφοι οι Neville Astley και Mark Baker. Η ιδέα γεννήθηκε σε μια παμπ του Λονδίνου το 1999. Διάλεξαν ένα ζωάκι ώστε να αποφύγουν θέματα ρατσισμού και κοινωνικής τάξης και το έκαναν κορίτσι, μιας και οι θηλυκοί χαρακτήρες δεν ήταν πολλοί εκείνη την εποχή, έχοντας μόνο τους Postman Pat, Fireman Sam και Bob the Builder. Αρχικά, αντιμετώπισαν τη δυσκολία χρηματοδότησης της σειράς, κυρίως επειδή ήθελαν να κάνουν την παραγωγή στη Μ. Βρετανία.

Όταν πρωτοπροβλήθηκε στη Μ. Βρετανία πριν από 11 χρόνια ελάχιστοι ήταν αυτοί που διέκριναν τι θα γινόταν με την Πέππα στη συνέχεια. Χάρη στο συνδυασμό του καταπληκτικού animation, των έξυπνων ιστοριών με νόημα και την ανταπόκριση τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, η Πέππα γρήγορα κατάφερε να γίνει κλασική.

“Είναι τέτοιο το ταλέντο των σεναριογράφων που συχνά οι γονείς μοιάζει να απολαμβάνουν τα επεισόδια όσο και τα παιδιά. Αλλά και οι σκηνές, κάθε μία είναι πολύ κοντά στην οπτική των παιδιών. Δεν είναι τυχαίο που το σπίτι της Πέππα είναι μόνο του πάνω σε έναν λόφο. Έτσι θα ζωγράφιζε κι ένα παιδί το σπίτι του, έτσι δεν είναι; Ακόμα κι αν ήταν σε πολυκατοικία! Όσο για τον τεράστιο λόφο; Μα δεν είναι αστείο που κάθε φορά που η Πέππα και ο Τζόρτζ βγαίνουν για να παίξουν πρέπει να κατέβουν αυτόν τον απότομο λόφο; ” αναφέρει ο παραγωγός της σειράς

Κάθε επεισόδιο δίνει έμφαση στο χιούμορ με τρόπο που να αγγίζει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους.

Οι μικροί φίλοι της Πέππα μπορούν τώρα να επισκεφθούν το μαγικό της κόσμο σε δύο θεματικά πάρκα, στο Hampshire της Μ. Βρετανίας, αλλά στη γειτονική μας Ιταλία, στο πάρκο που άνοιξε το φετινό Μάρτιο.

Η επιτυχία της Πέππα στην Ελλάδα είναι τεράστια. Μετά από 4 χρόνια επιτυχημένης προβολής στο Star Channel και μεγάλης απήχησης σε αγόρια και κορίτσια, μπορούμε να πούμε πια ότι είναι ο πιο αγαπητός χαρακτήρας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αυτή η επιτυχία έχει μεταφερθεί και στον εμπορικό τομέα, έχοντας πλέον πολλά προϊόντα Πέππα το Γουρουνάκι στην ελληνική αγορά, μεταξύ των οποίων παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, DVD, αξεσουάρ, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και πολλά ακόμα που αναμένονται το 2ο εξάμηνο του 2015.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στη στήριξη της Πέππα στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Ηλιτόμηνον», μέλος του EFCNI, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Φροντίδα των Νεογνών.

· Ηλιακό γκρουπ : 2-5 ετών, κορίτσια & αγόρια

· 1 δις πωλήσεις λιανικής παγκοσμίως

· 10 εκατ. πωλήσεις DVD ανά τον κόσμο

· 10 εκατ. πωλήσεις Βιβλία ανά τον κόσμο

· 1 εκατ. επισκέψεις στο Peppa Pig World ετησίως

Δείτε το τηλεοπτικό σπότ

Διαβάστε επίσης

Το Σάββατο με την “Αγορά”: Νέο CD Δέσποινα Βανδή, Πέππα το Γουρουνάκι (DVD) & Jamie

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ