«Μάχη» Καραγκούνη – Κοντονή στον Real Fm 97,8

«Μάχη» Καραγκούνη – Κοντονή στον Real Fm 97,8

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, «μονομάχισαν» στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι και ύποπτα και κατευθυνόμενα μπροστά στο ενδεχόμενο ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, υπάρχει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα τοπίο τρομοκρατίας», σημείωσε αρχικά ο κ. Κοντονής και στη συνέχεια σχολίασε τις δηλώσεις Γιούνκερ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα:

«Αυτή η δήλωση, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση της Κομισιόν ότι με κανέναν τρόπο δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών-μελών. Αυτές οι δηλώσεις θίγουν τον πυρήνα της εσωτερικής ανεξαρτησίας της χώρας και θέλουν να κατευθύνουν τον λαό. Προσπαθούν να ανατρέψουν αυτή την πορεία και την λαϊκή χειραφέτηση».

«Το να ισχυριζόμαστε ότι ο παγκόσμιος οικονομικός τύπος και οι οίκοι αξιολόγησης αποτελούν μέλη μιας συνομωσίας, Όταν κατάλαβαν οι αγορές ότι υπάρχει περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Ότι έχομε καταφέρει τα τελευταία χρόνια, το καταφέραμε με πολιτική σταθερότητα. Δεν είναι μια θεωρία συνομωσίας. Κάτι ακούνε, κάτι βλέπουνε. Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο», σχολίασε αρχικα ο κ. Καρακγούνης και συνέχισε:

«Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να απεμπλακούμε από το μνημόνιο. Πως θα το κάνουμε; Αν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Μέχρι πριν να έχουμε αυτή την αστάθεια, έχουμε βγει δύο φορές στις αγορές επιτυχώς. Καλύψαμε τα 7,5 δισ. ευρώ που μας χρωστά το ΔΝΤ, χωρίς νέα μέτρα, χωρίς καμία υποχρέωση».

«Το τελευταίο τετράμηνο, επειδή βγήκαμε με αυτή την αστάθεια, δεν μπορούσαμε να καλύψουμε και αυτό το περιβόητο 2,5 δις., δημοσιονομικό κενό, που δυστυχώς επιβάλλονται ισοδύναμα μέτρα. Ως σχέδιο Β’ ,ο κ Τσίπρας έχει το σχέδιο της Θεσσαλονίκης που το κοστολογεί 12,5 δις ευρώ. Θα μας πείτε που θα βρείτε τα ισοδύναμα για τα 12,5 δισ. ευρώ;», πρόσθεσε.

«Δεν είναι ποτέ δυνατόν οι αγορές να ακυρώνουν το Σύνταγμα. Εδώ μιλάμε για κυβερνητική αστάθεια, όχι για πολιτική αστάθεια, γιατί η κυβέρνηση απέτυχε και έριξε τη χώρα στα βράχια. Πολιτικά σταθερή είναι η χώρα. Βαίνει συντεταγμένα προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της δημοκρατίας, αν αυτό δεν γίνει θα πάμε σε εκλογές», σχολίασε εκ νέου ο κ. Κοντονής, ενώ για τα χρήματα απάντησε:

«Εμείς είπαμε στη Θεσσαλονίκη που θα τα βρούμε. Τρία δισεκατομμύρια θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία, από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι αυτή την ώρα 68 δισ. ευρώ. Λέμε ότι από τα 68, άμεσα θα βρούμε 3. Δεύτερον άλλα τρία από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του Λαθρεμπορίου σε πρώτη φάση και άλλα τρία δισεκατομμύρια, που έχουμε εδώ και το ΕΣΠΑ και το 1 δις. από το 2007 που δεν το έχουμε πάρει και τα 500 εκατ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά εργαλεία που πρέπει να τα ζητήσουμε. Δεν είναι κάτι το υπερβατικό». Στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει παράταση του μνημονίου λέγοντας:

«Αυτά είναι ζητήματα για τα οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος αναλυτικά. Το ζητούμενο είναι να δούμε εδώ, τελικά υπάρχει κανείς ευρωπαϊκός αξιωματούχος που να λέει ότι αρνείται τον διάλογο; Το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης οδηγείται στην ύφεση. Βλέπουν οι πάντες ότι καταστρέφεται η οικονομία της Ευρωζώνης. Γι αυτό λέμε πρέπει να συζητήσομε και πρέπει να συζητήσουμε για το χρέος. Ας το καταλάβουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

«Δεν θεοποιούμε τις αγορές, απλά έχουν απόλυτο αντίκρισμα στην οικονομία μίας χώρας. Οι κακές αγορές, το τελευταίο τρίμηνο, τετράμηνο πριν τις ευρωεκλογές, έδωσαν στα ταμεία πάνω από 12-13 δις. ευρώ. Ακόμα και στη Γαλλία είχαν πρόβλημα. Μας βοήθησαν να μείνουν σταθερά τα 11 δις. ευρώ του ΤΧΣ. Τα χρήματα αυτά, εσείς θεωρείτε ότι θα τα σφετεριστείτε για να κάνετε οικονομική πολιτική», υποστήριξε ο κ. Καραγκούνης και συνέχισε:

«Τα χρήματα αυτά έχουν συμβασιοποιηθεί, δεν μπορείτε να τα αγγίξετε. Αυτά είναι ανεύθυνα πράγματα που λέτε. Λήγει τον Ιούνιο ομόλογο 6,4 δις. ευρώ, γι αυτό κι εμείς θέλουμε να τελειώνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση. Αυτά ο κόσμος τα καταλαβαίνει απόλυτα γι αυτό το 60% δεν θέλει εκλογές. Δημιουργείτε πρόβλημα όταν είμαστε με το ένα βήμα εκτός μνημονίου».

«Ότι θα υπάρχει μια επιτήρηση θα υπάρχει. Δεν είναι μνημόνιο. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Η Ιταλία είναι στο μνημόνιο; Η Γαλλία είναι στο μνημόνιο; Η Ιταλία πήρε μέτρα εργασιακά, η Γαλλία άλλαξε την κυβέρνησή της σε μία μέρα. Στις χώρες του μνημονίου, όλα τα κόμματα συνεννοήθηκαν και βγήκαν από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα», πρόσθεσε.

«Μας λέει η κυβέρνηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Πάνω σε ποια βάση θα συνεννοηθούμε; Στα μνημόνια μπήκαμε για να μειωθεί το χρέος. Το οποίο αντί να μειώνεται αυξάνεται», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Αφήστε την τρομολαγνεία. Το ταμείο του ΤΧΣ έχασε 5,5 δις. ευρώ από την πώληση των μετοχών σε ιδιώτες κάτω από την τιμή πτήσης».

«Έπρεπε να κάνουμε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή όχι;», ρώτησε τον κ. Κοντονή ο κ. Καραγκούνης:

«Έγινε ανακεφαλαιοποήση με χρήματα του ελληνικού λαού και αυτή την ανακεφαλαιοποίηση δεν την έχει αξιοποιήσει η Ελληνική κυβέρνηση. Το μέγα ζήτημα είναι ότι φτιάξατε καρτέλ στις τράπεζες. Αφού τα πέρασαν τα τεστ αντοχής οι τράπεζες. Γιατί τότε συνεχίζετε να έχετε δεσμευμένα τα 11,5 δισεκατομμύρια και δεν πέφτουν στην πραγματική οικονομία;», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ