Ανακρίτρια ζήτησε να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Θεοδωράκη

Ανακρίτρια ζήτησε να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Θεοδωράκη

 

Tην απαγόρευση της μετάδοσης της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη “Πρωταγωνιστές” την ερχόμενη Τρίτη με θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ζητά η ανακρίτρια της Κω που έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση για τον πνιγμό των 12 μεταναστών.

Σύμφωνα με το MEGA, η ανακρίτρια απέστειλε έγγραφο στο τηλεοπτικό κανάλι ζητώντας να μην μεταδοθεί η εκπομπή με τίτλο «Έρευνα στο νησί των ναυαγών» και να σταματήσει παράλληλα η προβολή του τρέιλερ, γιατί με αυτό τον τρόπο θίγεται η μυστικότητα της ανάκρισης.

Η δικαστική λειτουργός υποστηρίζει στο έγγραφο ότι μέσω των εικόνων ή των μαρτυριών μπορεί να γίνει κακό στην κύρια ανάκριση.

“Η πρωτοδίκης πάει και ένα βήμα παραπάνω μας απαγορεύει να ασχοληθούμε και στο μέλλον με την υπόθεση” είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο του MEGΑ, λέγοντας ότι είχαν πάρει άδεια από τις λιμενικές και στρατιωτικές αρχές προκειμένου να μεταβούν στο Φαρμακονήσι.

“Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι μπορεί κάποια πρωτοδίκης να μπει εμπόδιο παρότι κάποιοι μάρτυρες μας είπαν ότι τους συνέστησε η πρωτοδίκης να μην μιλήσουν στους δημοσιογράφους” σημείωσε, γνωστοποιώντας επίσης ότι υπήρχαν μάρτυρες που μίλησαν στην εκπομπή αλλά δεν έχουν ακόμη ειδοποιηθεί από τη δικαιοσύνη.

“Να εξηγήσει κάποιος στην πρωτοδίκη ότι άλλη είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και άλλη του δικαστικού λειτουργού” συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.  Σημειώνεται ότι η εκπομπή της θα προβληθεί κανονικά από το MEGA.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ