Κόβουν άλλα 25 εκατ. από το ανταποδοτικό

Κόβουν άλλα 25 εκατ. από το ανταποδοτικό

 

O προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2013, που εγκρίθηκε  μόλις πριν από μια εβδομάδα από το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα! Αυτό άκουσαν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων, σε συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης, όταν έθεσαν το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Υπάρχει στόχος να καταργηθεί το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ από λογαριασμούς ρεύματος κάτω των 20 ευρώ. Όπως επισημάνθηκε, η έγκριση αυτής της πρότασης θα μειώσει περαιτέρω τα έσοδα της κρατικής τηλεόρασης από το ανταποδοτικό τέλος κατά 25 εκατ. ευρώ. Συν τα 75 εκατ.ευρώ που υφαρπάζει η κυβέρνηση για τη ΛΑΓΗΕ. η ΕΡΤ θα χάνει 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Και πρακτικά δεν θα είναι δυνατή η επιβίωσή της.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, με την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών, υποχωρούν το 2013 σε 250.036.940 ευρώ, τα οποία προέρχονται κυρίως από το ανταποδοτικό τέλος. Τα έξοδα της εταιρείας εκτιμώνται σε 209.069.200  ευρώ, εκ των οποίων η μισθοδοσία περιορίζεται στα 83.259.000 ευρώ.

Το τελικό αποτέλεσμα βγάζει πλεόνασμα 40.967.740 ευρώ, τα οποία θα φύγουν από την εταιρεία και θα πάνε στη “μαύρη τρύπα” του χρέους. Στον προϋπολογισμό δεν γίνεται καμία αναφορά στο “χαράτσι” που πληρώνει η ΕΡΤ από το ανταποδοτικό υπέρ του ζημιογόνου ΛΑΓΗΕ.

 

Πηγή: To Παρόν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ