Ο Πάντζας για τα πρόστιμα του ΕΣΡ

Ο Πάντζας για τα πρόστιμα του ΕΣΡ

 

Τα νέα εξοντωτικά πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ στον Real Fm, σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας,  οποίος διερωτάται εάν ζούμε στην “εποχή που το χουντικό καθεστώς λογόκρινε τα πάντα”.

“Το τότε που τείνει στο σήμερα. Από τη Ζαλοκώστα στην Πανεπιστημίου 5”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή

Ζούμε στην εποχή της οδού Ζαλοκώστα; Στην εποχή δηλαδή που το χουντικό καθεστώς λογόκρινε τα πάντα; Που όλες οι ειδήσεις πέρναγαν από το φασιστικό φακό των συνταγματαρχών και κάποιων δήθεν δημοσιογράφων, οι οποίοι προσέφεραν τις χαφιεδίστικες υπηρεσίες τους στο όνομα της ‘’επανάστασης’’ κατά τον Γεωργαλά; Θέατρο, κινηματογράφος, ραδιόφωνο, εφημερίδες, μουσική, όλα ήταν υπό περιορισμό. Όλα ήταν υπό παρακολούθηση. Όλα ήταν υπό έλεγχο. Όλα κάτω από το καθεστώς της λογοκρισίας. Αυτά συνέβαιναν τότε. Ένα τότε που τείνει στο σήμερα.. 

Σήμερα λοιπόν η γερμανική οικονομική κατοχή, το τέταρτο Ράιχ δηλαδή, πιέζει τις όποιες φωνές αντιτίθενται στα Μνημόνια. Που προβάλουν αντίσταση στην ιερή βίβλο, που τελειώνει με το ευαγγέλιο του ξεπουλήματος των πάντων. Που θέλει όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις χώρας μας υπό την σημαία του κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου.

Ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως του Γιώργου Τράγκα, του Νίκου Χατζηνικολάου, των παιδιών της Ελληνοφρένειας, του Λάκη Λαζόπουλου, του Κανάκη και της παρέας του στο Ράδιο Αρβύλα, δέχονται υπέρογκα πρόστιμα από κάποια ανεξάρτητη αρχή, με ‘’ισόβια’’ αποστολή τύπου Πάπα.

Εκπομπές που αποτυπώνουν την πραγματικότητα, την εξαθλίωση, την δυστυχία του λαού μας. Που προσφέρουν άπλετο χιούμορ, σατιρίζοντας την ανεπάρκεια και την δουλεία των κυβερνώντων. Εκπομπές που ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, για την μεθόδευση των λίγων εις βάρος των πολλών, όπως προτάσσουν τα Μνημόνια.  

Τα παραπάνω είναι κοινή διαπίστωση. Αποτυπώνονται στα νούμερα της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας. Αποτυπώνονται στην αποδοχή του κοινού, το οποίο είναι ο κύριος και αυστηρότερος κριτής.

Με αφορμή λοιπόν την δοκιμασία που περνά ο Real FM, λόγω του προκλητικού και μεροληπτικού προστίμου που του επέβαλε η ‘’ανεξάρτητη’’ αρχή  ΕΣΡ, θέλω να τους πω ότι ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό που γινόταν στην αρχαία Περσία. Όταν δηλαδή ένας ποιητής έγραφε κάτι που δεν άρεσε στον Μεγάλο Βασιλέα, ο τελευταίος έδινε διαταγή στις κρατικές αρχές να συλλάβουν τον ποιητή και να τον υποχρεώσουν δημόσια να γλείψει το μελάνι από το χειρόγραφό του…

Συστήνω λοιπόν, με όλο το σεβασμό προς την ανεξάρτητη αρχή, ότι οι φωνές που χαλάνε τα σχέδια κάποιων δεν φιμώνονται με πρόστιμα εξοντωτικά, διότι στην φρασεολογία τους υπάρχουν κάποιες ‘’κακές’’ λέξεις.  Φιμώνονται και εξαφανίζονται από το ίδιο το ακροατήριο, τον τηλεθεατή.

Γιώργος Πάντζας

Ηθοποιός – Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

  

Υ.Γ.

Προτείνω να δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή στην Οδό Πανεπιστημίου και Αμερικής 7, δίπλα δηλαδή από το ΕΣΡ,  ώστε να αποδώσει τα πρόστιμα σε όλους εκείνους τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς που χρόνια τώρα με τις πολιτικές τους διέσυραν την χώρα.

Να δημιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή και να κοστολογήσει τις ύβρεις ‘’τεμπέληδες’’, ‘’διεφθαρμένοι’’, ‘’απατεώνες’’, που βγήκαν από τα χείλη Ελλήνων Πρωθυπουργών και Υπουργών για να περιγράψουν τους Έλληνες πολίτες στα αφεντικά τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ