Η εξομολόγηση της Μόνικα Μπελούτσι – Η σεξουαλική παρενόχληση, η ζωή μετά τα 50 και ο γάμος του Βενσάν Κασέλ-ΦΩΤΟ

Εξώφυλλο για το Paris Match γίνεται η Μόνικα Μπελούτσι και πέρα από την εντυπωσιακή φωτογράφιση, η Ιταλίδα καλλονή μιλά με εξομολογητική διάθεση για τη σχέση της με τους άνδρες, τα 54 της χρόνια, τον νέο έρωτα στη ζωή της αλλά και το ενδεχόμενο ενός τρίτου γάμου.

Όπως τονίζει η Ιταλίδα ντίβα, “δεν θα έπρεπε να είμαστε σε πόλεμο με τους άνδρες. Η γυναίκα αντιπροσωπεύει την παγκόσμια αγάπη χάρη στην ικανότητά της να δίνει χωρίς να ζητεί ανταλλάγματα. Αλλά, αντίθετα από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, αν δεν είμαστε ευτυχισμένες, το λέμε, θα φύγουμε, θα πάρουμε διαζύγιο. Στα 54 μου είδα μία μεγαλειώδη στιγμή της ύπαρξής μου, σας μία πρωτόγνωρη ελευθερία. Η καριέρα μου έχει ολοκληρωθεί. Όλα όσα έρχονται τώρα είναι εξτρά. Μεγάλωσα τις κόρες μου, τώρα αρχίζουν να ωριμάζουν, στα 14 και 8 τους χρόνια σιγά σιγά γίνονται αυτόνομες. Αλλά οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν αυτήν την ευθύνη, αυτό το χρέος; Όταν πηγαίνω σε εκδηλώσεις του σχολείου ή σε συναντήσεις με δασκάλους, το 90% είναι γυναίκες”.

Όσο για το αν προκαλεί φόβο στους άνδρες ώστε να την προσεγγίσουν λέει: “Ήταν πιο πολύπλοκο να με προσεγγίσουν όταν ήμουν νέα. Τους φόβιζα. Πλέον με τις ρυτίδες και τις ατέλειές μου τους φοβάμαι εγώ λιγότερο. Δεν είμαι μωρό πια αλλά μια ώριμη γυναίκα. Υπάρχουν άνδρες που με φλερτάρουν. Αν το κάνουν όμορφα, το αποδέχομαι. Κάποιες φορές, υπάρχουν άνδρες που κάνουν χρήση της εξουσίας τους και νομίζουν ότι όλα επιτρέπονται. Με ντροπιάζουν και δεν μπαίνω σε διαδικασία να τους γνωρίσω”

Για τη σεξουαλική παρενόχληση, αν αναφέρει: “Μου συνέβη όταν ήμουν μοντέλο και στην αρχή της κινηματογραφικής καριέρας μου.Αλλά ποτέ δεν είχα να αντιμετωπίσω βίαιες καταστάσεις. Γιατί; Είχα την οικονομική μου ανεξαρτησία. Είχα την πολυτέλεια να πω όχι. Και αυτό είναι θεμελιώδες. Δεν χρειαζόμουν κανέναν να μου πληρώσει το νοίκι ή να φάω. Η δύναμη των ανδρών, όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά παντού όπου μερικές φορές ασκούν εκβιασμό, βρίσκεται εδώ: μπορούν να μας κάνουν να ζήσουμε ή να επιβιώσουμε μέσα από μια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης”.

“Ποιος δεν φοβάται τους άνδρες” προσθέτει σε άλλο σημείο. “Μου συνέβη όταν είχα να χειριστώ ανάρμοστη συμπεριφορά. Στο πετσί της γυναίκας από την απαρχή του κόσμου υπάρχει γραμμένος ένας κώδικας που μεταδίδεται πολιτισμικά. Αλλά δεν πρέπει να στιγματίζουμε. Δεν είναι όλοι οι άνδρες βίαιοι, ενώ μερικές γυναίκες είναι”.

Μιλώντας για τις μαγειρικές της ικανότητες αστειεύεται: “Δεν είμαι η καλύτερη μαγείρισσα στον κόσμο αλλά οι κόρες μου ποτέ δεν πέθαναν από πείνα, ούτε κάποιος από τους καλεσμένους μας όταν προετοιμάζω δείπνο. Φτιάχνω υπέροχες μακαρονάδες και λατρεύω το τιραμισού”.

Για τον γάμο του Βενσάν Κασέλ σχολιάζει: “Γιατί να γυρίζω σ αυτά που έχουν περάσει και φύγει; Όταν έχει τελειώσει η κοινή πορεία δύο ανθρώπων μοιάζει φυσιολογικό για εμένα να πάρει ο καθένας την πορεία του στη ζωή και να ξανακάνει ό,τι θέλει”.

Συνεχίζει: “Στη διάρκεια της ζωής μας, συναντάμε ανθρώπους που είναι απαραίτητοι στο ταξίδι μας, που μας βοηθούν να εξελισσόμαστε. Πρέπει να τους ευγνωμονούμε γιατί εξαιτίας της επιρροής τους μαθαίνουμε τόσα για τον εαυτό μας. Ευχαριστώ τους δύο συζύγους μου για όσα μου έφεραν και όσα με δίδαξαν”.

όσο για το ενδεχόμενο ενός νέου γάμου τονίζει: “Ποιος ξέρει τι του φέρνει το μέλλον. Δεν μπορώ να προγραμματίσω. Ο γάμος είναι κάτι που δύο άνθρωποι αποφασίζουν μαζί σε συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους. όταν έχεις παντρευτεί δυο φορές πρέπει να πάρεις τον χρόνο να σκεφτείς προτού κάνεις νέα αρχή, να αντιληφθείς γιατί το έκανες και γιατί πήρες διαζύγιο. Ας πούμε ότι αυτήν τη στιγμή είμαι σε φάση εκμάθησης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ