Ξεκίνησε η δίκη της Βρετανίδας για τον “ομαδικό βιασμό” – Το βίντεο δείχνει συναινετικό σεξ

Ξεκίνησε, την Τετάρτη, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που κατηγορείται για δημόσια βλάβη σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπειτα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Προκλήθηκε ένταση με τη 19χρονη να ξεσπά σε κλάματα και να παθαίνει κρίση όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημά της να επιστρέψει στη χώρα της επειδή πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί της οι οποίοι, επίσης είπαν ότι είναι φοιτήτρια και ήδη έχει χάσει αρκετά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο ενώ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με τη διαμονή της στην Κύπρο και το πήγαινε έλα της οικογένειάς της στη Βρετανία.

Μέλος της ανακριτικής ομάδας της υπόθεσης που έλαβε την τρίτη κατάθεση από την κατηγορουμένη στις 27 Ιουλίου, υπέδειξε τη νεαρή γυναίκα ως το πρόσωπο το οποίο είδε σε ψηφιακό δίσκο, ο οποίος ετοιμάστηκε από τα στοιχεία που υπήρχαν στα 12 κινητά τηλέφωνα των Ισραηλινών, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από τους Ισραηλινούς. Μετά την εξέταση των κινητών απομονώθηκε υλικό που αφορούσε τις ημερομηνίες 13 – 17 Ιουλίου, τα οποία μεταξύ άλλων απεικόνιζαν την κατηγορούμενη να έχει συναινετικό σεξ με έναν από τους Ισραηλινούς και άλλα άτομα να τους περιβάλλουν.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης της 19χρονης, επεσήμαναν ότι δεν υλοποιήθηκαν τα αιτήματα της Αστυνομίας προς το Δικανικό Εργαστήριο, δηλαδή να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες τα οποία τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά των Ισραηλινών, να ελεγχθούν βίντεο και φωτογραφίες που στάλθηκαν μέσω διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών (What’s up, facebook, viber και άλλα), να ανακτηθούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που τυχόν διαγράφηκαν από τα κινητά και να απομονωθεί το υλικό που είχε σχέση με το αδίκημα του βιασμού, γιατί όπως ισχυρίστηκε «η Αστυνομία αποφάσισε να χειριστεί την κατηγορουμένη από θύμα σε ύποπτη».

Από την πλευρά του ο μάρτυρας διευκρίνισε ότι «σε καμία περίπτωση μέχρι και την τελευταία ώρα η κατηγορούμενη δεν θεωρήθηκε ύποπτη» και σημείωσε πως από τα 12 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς ανακτήθηκε το υλικό μόνο από τα πέντε.

Σε άλλες ερωτήσεις της υπεράσπισης ο μάρτυρας απάντησε πως υπήρχαν γραπτά μηνύματα που αντηλλάγησαν μεταξύ των υπόπτων Ισραηλινών και πως υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνεται η κατηγορούμενη να βρίσκεται σε δωμάτιο με ένα πρόσωπο, ενώ άλλα άτομα να προσπαθούν να εισέλθουν και να τα διώχνουν.

Είπε ακόμη ότι υπήρχε κατάθεση Ισραηλινού ο οποίος έλεγε πως «η κοπέλα θα πήγαινε αργότερα στο δωμάτιο και θα έκαναν σεξ μαζί της», ότι οι νεαροί από το Ισραήλ «γελούσαν και καμάρωναν ότι θα έκαναν όργια μαζί της» και πως «όλα αυτά τα έλεγαν με πολύ άσχημο τρόπο».

Οι συνήγοροί της σημείωσαν πως θα ελεγχθεί εάν έγινε ομαδικός βιασμός και εάν έγινε σωστή διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο Michael Polak, ένας από τους δικηγόρους της 19χρονης που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad», εξέφρασε την ικανοποίηση της ομάδας υπεράσπισης για την πορεία της υπόθεσης, είπε ότι οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως έγινε βιασμός και πως η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έγινε όπως έπρεπε, σημείωσε πως «το σημαντικό για μας είναι η 19χρονη να αθωωθεί, γι’ αυτό και αρνήθηκε την κατηγορία» και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισφέρουν στον διαδικτυακό έρανο που διεξάγεται σε Βρετανία, Ισραήλ και άλλες χώρες για να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ, sigmalive.com, politis.com.cy

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ