Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν του μακελάρη του Οχάιο – Είχε ετοιμάσει λίστα θυμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Προβληματικό παρελθόν είχε ο 24χρονος μακελάρης, που σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, είχε απειλήσει συμμαθητές του στο σχολείο ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να διευκρινιστεί το κίνητρο για το μακελειό.

«Είμαστε σε πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο σε αυτήν την έρευνα. Θα ήταν ανεύθυνο σε αυτήν τη φάση να κάνουμε υποθέσεις για το κίνητρο. Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες σε αυτό το στάδιο για να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα που θέτει όλος ο κόσμος ‘Γιατί;’», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιτον Ρίτσαρντ Μπίελ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν ο 24χρονος Κόνορ Μπετς από το Μπέλμπρουκ του Οχάιο. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα) στην περιοχή Όρεγκον της πόλης και διήρκεσε ελάχιστες στιγμές, καθώς ήταν άμεση η επέμβαση της Αστυνομίας, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και τον εξουδετέρωσε αμέσως.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται η αδελφή του Μπετς, ενώ τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Μπετς αντιμετώπισε προβλήματα στο λύκειο ενώ σε κάποια φάση είχε δημιουργήσει ένα “hit list”, έναν κατάλογο με ονόματα συμμαθητών του ως πιθανούς στόχους που θα ήθελε να σκοτώσει ή με κάποιο τρόπο να βλάψει, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το CNN μετέδωσε επίσης ότι ο Μπετς είχε ιστορικό στο να απειλεί γυναίκες που τον απέρριπταν ερωτικά. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, κάποια στιγμή στη μαθητική του ζωή απομακρύνθηκε από το σχολικό λεωφορείο από την αστυνομία. Εκτός από τα προβλήματα αυτά, ο Μπετς είχε λάβει κλήσεις από την Τροχαία για υπερβολική ταχύτητα και άλλες μικρές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Σπούδαζε ψυχολογία σε τοπικό κολέγιο και εργαζόταν σε εστιατόριο. Σε διαδικτυακό του προφίλ, ο Μπετς φέρεται να λέει για τον εαυτό του: «Αντιδρώ καλά υπό πίεση. Μαθαίνω γρήγορα. Θέλω να πετύχω».

Τίποτα στο ιστορικό του δεν αποτελεί ένδειξη ότι θα μπορούσε να αγοράσει ένα τουφέκι εφόδου, το οποίο υπέστη μετατροπές όταν πουλήθηκε, όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Στο τουφέκι προστέθηκε γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας. Αγοράστηκε διαδικτυακά από έμπορο στο Τέξας και εστάλη σε τοπικό αντιπρόσωπο όπλων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αδελφή του Μπετς, η 22χρονη Μέγκαν Μπετς, ήταν η πρώτη που σκοτώθηκε. Ο Μπίελ δήλωσε ότι τα δύο αδέλφια έφθασαν στο σημείο με το ίδιο όχημα μαζί με ακόμη ένα άτομο νωρίτερα το ίδιο βράδυ, αλλά χωρίστηκαν πριν από την επίθεση. Το τρίτο άτομο τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το περιστατικό με πυροβολισμούς στο Ντέιτον, μια παραποτάμια πόλη περίπου 140.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό Οχάιο, συνέβη μόλις 13 ώρες ύστερα από επίθεση με πυροβολισμούς σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπου 20 άτομα σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν. Ο 21 ετών ύποπτος γι’ αυτήν την επίθεση συνελήφθη.

Στο Ντέιτον σκοτώθηκαν τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας από 22 έως 57 ετών, σύμφωνα με τις Αρχές. Έξι από τους εννέα ήταν Αφροαμερικανοί. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι ο δράστης επέλεξε εσκεμμένα τα θύματά του, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπαρχηγός της αστυνομίας Ματ Κάρπερ.

Στις έρευνες συμμετέχουν και πράκτορες του FBI. Ο Μπίελ δήλωσε ότι οι γονείς του Μπετς περνούν δύσκολες ώρες. Από τους 27 τραυματίες, οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση και κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση υγείας ενός ανθρώπου, σύμφωνα με αξιωματούχους από τις υπηρεσίες υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Πηγή φωτό: AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ