Σοκ για 50χρονο: Είδε τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε πακέτο τσιγάρων

Σοκ έπαθε ένας 50χρονος άνδρας από το Ρίμινι της Ιταλίας, όταν είδε σε πακέτο τσιγάρων τη φωτογραφία της γυναίκας του, λίγο πριν πεθάνει από αίτια, που δεν συνδέονται με το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του, που ήταν συνδεδεμένη με σωληνάκια και είχε δεμένο το κεφάλι της. Όπως σημειώνεται, η γυναίκα πέθανε τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο, ο θάνατός της δεν συνδέεται με το κάπνισμα.

Όπως καταγγέλλει, η φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η συναίνεσή του. Ο ίδιος, βέβαια, κατέθεσε μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία που χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της συζύγου του, αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι υπεύθυνοι απάντησαν στον 50χρονο ότι οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες τον χρόνο).

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται με χρήση φωτογραφιών στα πακέτα τσιγάρων, χωρίς τη συναίνεση των εμπλεκομένων. Το 2016, μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, huffingtonpost.it

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ