Στο Λούβρο τα έργα Τέχνης από την Παναγία των Παρισίων

Στο Λούβρο μεταφέρονται τα έργα Τέχνης από την Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά, προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και να αποκατασταθεί. Τα έργα αυτά έχουν ήδη μεταφερθεί στο δημαρχείο, ενώ ο διοικητής της Πυροσβεστικής ενημέρωσε πως η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη 17 Απριλίου.

H δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, με ανάρτησή της στο Twitter, είχε ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για την αυτοθυσία τους και τον κόσμο που με κίνδυνο της ζωής τους συνέδραμαν ώστε να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα πολύτιμα αντικείμενα από το εσωτερικό του ναού που φλεγόταν.

Μεταξύ αυτών των αντικειμένων ήταν και ο “Ακάνθινος Στέφανος” που είχαν βάλει στο κεφάλι Του Ιησού ενώ ήταν σταυρωμένος.

Ο «Ακάνθινος Στεφάνος» αποτελείται από 70 αγκάθια και περιβάλλεται από χρυσό νήμα. Το κομμάτι που πιστεύεται πως προέρχεται από τον Σταυρό εξαγόρασε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1238 και μετέφερε στο Παρίσι ο Λουδοβίκος Θ’ της Γαλλίας. Διασώθηκε, επίσης, κομμάτι από τον Τίμιο Σταυρό αλλά και ένα καρφί από τη Σταύρωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ