Τραγικός επίλογος στο Μπαγκλαντές: Στους 25 οι νεκροί από την πυρκαγιά στον ουρανοξύστη

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανήλθε σήμερα σε 25, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Χθες το απόγευμα τυλίχθηκε στις φλόγες το 22ώροφο κτίριο γραφείων FR Tower, όπου εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι και το οποίο βρίσκεται στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα.

Περίπου 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά πολλοί από τους εργαζόμενους πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν. Τουλάχιστον έξι από αυτούς σκοτώθηκαν από την πτώση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και πρόκειται να ανακρίνει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ