• Θύμα επίθεσης χάκερ η Άνγκελα Μέρκελ

  1:13 μμ, Παρασκευή 04 Ιάν 2019 1:13 μμ, Παρασκευή 04 Ιάν 2019
  Θύματα επίθεσης χάκερ έχουν πέσει Γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

  Μάλιστα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έπεσε θύμα από τη μαζική δημοσίευση από αγνώστους χάκερ ευαίσθητων δεδομένων στο Διαδίκτυο. Το αρχείο περιλαμβάνει έναν αριθμό φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο, ανέφερε το dpa. Πόσο ευαίσθητες είναι οι πληροφορίες της που διέρρευσαν, παραμένει άγνωστο, γράφει η FAZ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι βρίσκονται πίσω από την ενέργεια αυτή.

  Σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, δημοσιοποιήθηκαν από τους χάκερ στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών. Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα, καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων, όχι όμως κρίσιμα έγγραφα.

  Οι συνδέσεις με τα έγγραφα πιθανότατα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο twitter. Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως «Security Researching» και «Satire & Irony» και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 ακόλουθους. Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου.

  Τι λέει η εκπρόσωπος της κυβέρνησης

  Καμία ευαίσθητη πληροφορία από το γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δεν περιλαμβανόταν μεταξύ των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Γερμανών πολιτικών που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Όσον αφορά την καγκελαρία και κρίνοντας από την αρχική εξέταση των στοιχείων, φαίνεται πως καμία ευαίσθητη πληροφορία και στοιχείο δεν έχει δημοσιευθεί και αυτό περιλαμβάνει και την καγκελάριο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

  BSI: "Δεν υπάρχει ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα"

  Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση "σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά", ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter. "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφοριες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα", ανέφερε η BSI.

  Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε παντως έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα