Γνωστός στις Αρχές για τις εγκληματικές του δραστηριότητες ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο – Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες

Οι αστυνομικές δυνάμεις ταυτοποίησαν τον δράστη της ένοπλης επίθεσης που έγινε το βράδυ στο κέντρο του Στρασβούργου και τον καταδιώκουν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο φερόμενος δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ και συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ανταλλαγές πυροβολισμών σε γειτονιά της πόλης όπου ο δράστης φέρεται να έχει αποκλειστεί.

Από την επίθεση τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ή οχτώ τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο Καστανέρ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι πολλοί από τους τραυματίες από την επίθεση βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Για “πολλούς πυροβολισμούς” σε διάφορους κεντρικούς δρόμους του Στρασβούργου, έκαναν λόγο μάρτυρες που μίλησαν στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας DNA.

Ένας από τους μάρτυρες, κάτοικος της οδού Αρκάντ, είπε ότι είδε δύο ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. “Αιμορραγούσαν, φαίνονταν τραυματισμένοι. Άλλοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη στον δρόμο. Στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε, έφτασαν τα ασθενοφόρα και απομάκρυναν τα θύματα”, είπε.

Ο Αλέν Λαφόν, που ζει στην οδό Ορφέβρ, στο κέντρο του Στρασβούργου, είπε ότι άκουσε πέντε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε από το παράθυρο του σπιτιού του “αρχικά δεν είδα τίποτα”, είπε. “Μετά, είδα έναν άνθρωπο πεσμένο μπροστά στο κοσμηματοπωλείο Schmidt-Lutz. Στην απέναντι πλευρά ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, ξαπλωμένοι κάτω. Είδα και τον γιατρό μου, τον Δρ. Φιλίπ Βαλί, να τους δίνει τις πρώτες βοήθειες”, είπε ο μάρτυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ