ΟΗΕ: Βοήθεια σε καταυλισμό εκτοπισμένων στα σύνορα με την Ιορδανία

Ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να διανέμουν ο ΟΗΕ και η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος σε περίπου 50.000 Σύρους πρόσφυγες σε έναν καταυλισμό κοντά στην ιορδανική μεθόριο.

Πρόκειται για την πρώτη βοήθεια που παραδίδεται από τον περασμένο Ιανουάριο στον καταυλισμό Ρουκμπάν, στη νοτιοανατολική Συρία, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει «τρεις έως τέσσερις ημέρες», σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

Η Ρουκμπάν βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, Τανφ, στην έρημο κοντά στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Συρίας, της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Τον περασμένο μήνα ο καταυλισμός πολιορκήθηκε από τη συριακή πλευρά των συνόρων από τον συριακό στρατό, εμποδίζοντας τους λαθρεμπόρους και τους εμπόρους από το να παραδώσουν τρόφιμα. Μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ομάδα ανταρτών ελέγχει την περιοχή η οποία όμως εφάπτεται στην ιορδανική μεθόριο και είναι περικυκλωμένη από τον συριακό στρατό.

Φορτηγά του ΟΗΕ επρόκειτο να διανείμουν βοήθεια στη Ρουκμπάν πριν από μία εβδομάδα αφού έλαβαν άδεια από τη Δαμασκό, όμως καθυστέρησαν για λόγους επιμελητείας και ασφαλείας, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ