Σε ποινή φυλάκισης και πρόστιμο κατέληξαν οι αρχές με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ

Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, συμφώνησε με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη να δηλώσει ένοχος για οικονομικά αδικήματα και να εκτίσει ποινή φυλάκισης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής ο Κόεν θα καταβάλει ένα σημαντικό πρόστιμο, σύμφωνα με το CNN. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια συμφωνία συνεργασίας με τις αρχές.

Ο Μάικλ Κόεν, δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ότι κατ’ εντολή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα» φρόντισε να καταβάλει χρήματα «με κύρια επιδίωξη τον επηρεασμό των εκλογών».

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα» τον οποίο δεν κατονόμασε.

Η φωνή του Κόεν «έσπασε» ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ Γ΄.

Ο συμβιβασμός τον οποίο συμφώνησε ο Κόεν με τις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών και τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε την Τρίτη ο 51χρονος δικηγόρος.

Το Politico, που δεν κατονομάζει την πηγή του, ανέφερε ότι ο Κόεν συμφώνησε να παραδεχτεί ενοχή για να γλιτώσει εκατομμύρια δολάρια, να προστατεύσει την οικογένειά του και να περιορίσει την έκθεσή του στο σκάνδαλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ