Η Βουλή των Σκοπίων επικύρωσε τη συμφωνία αλλά ο Ιβάνοφ δεν την υπογράφει – “Ρίξε με αν τολμάς” προειδοποιεί τον Ζάεφ

Την ώρα που στην πΓΔΜ μαίνεται ο άγριος “πόλεμος” μεταξύ του Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του Προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, το κοινοβούλιο των Σκοπίων επικύρωσε σε ειδική συνεδρίαση την συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για την επίλυση της διαφοράς του ονοματολογικού.

Η συμφωνία επικυρώθηκε με 69 ψήφους υπέρ με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE να μην συμμετέχουν στη συνεδρίαση .

Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της αβεβαιότητας για την ΠΓΔΜ καθώς είναι μια αξιοπρεπής και αποδεκτή λύση και για τις δύο πλευρές.Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια – “Ρίξε με αν τολμάς” απαντά ο Ιβάνοφ στον Ζάεφ – Η θέση μου για την επιβλαβή συμφωνία είναι οριστική

Άμεση ήταν η απάντηση του Γκιόργκι Ιβανόφ στην απειλή Ζάεφ πως θα τον αποπέμψει αν δεν υπογράψει τη συμφωνία για τη “Βόρεια Μακεδονία”

Σήκωσε το γάντι και εμμέσως πλην σαφώς είπε στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, “ρίξε με αν τολμάς”.

Σε δήλωση της Προεδρίας των Σκοπίων που μετέδωσε το makfax, ο Ιβάνοφ κάνει λόγο για ψεύτικες απειλές από πλευράς Ζάεφ. «Καλώ τον Ζάεφ με τα ίδια 2/3 της Βουλής που απαιτούνται για την αλλαγή του Συντάγματος, να ξεκινήσει αμέσως και τη διαδικασία για τις ευθύνες του προέδρου, δηλαδή πρόταση μομφής. Η θέση μου σχετικά με την επιβλαβή συμφωνία για το όνομα είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη παρά τις απειλές και τις πιέσεις», αναφέρει ο Ιβάνοφ.

Προειδοποίηση Ζάεφ σε Ιβάνοφ: Θα επιδιώξουμε αποπομπή του Προέδρου αν δεν υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα

Αν οι πολίτες που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ταχθούν υπέρ της συμφωνίας και οΠρόεδρος της πΓΔΜ δεν την υπογράψει, τότε η πλειοψηφία των βουλευτών θα επιδιώξει την αποπομπή του Προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Ζόραν Ζάεφ.

«Υπάρχει διάθεση για παγίωση της πλειοψηφίας της Βουλής και αν χρειαστεί να αποπεμφθεί ο Πρόεδρος. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν θέλουν την αλλαγή του ονόματος», είπε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

«Όμως αν η συμφωνία γίνει αποδεκτή στο δημοψήφισμα, κανένας δε θα έχει το δικαίωμα ανατροπής της», τόνισε ο Ζάεφ.

ΠΗΓΗ: makfax.com.mk / ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχολίασε κι εσύ