Να ζητήσει συγγνώμη ο Γκάουλαντ για την «κουτσουλιά» του

Η δήλωση του Προέδρου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) που χαρακτήρισε «κουτσουλιά» την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού (1933-1945) στη χώρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος.

Το «Εναλλακτικό Κέντρο», η μετριοπαθέστερη ομάδα της AfD, απαιτεί μέσω ανακοίνωσης από τον Αλεξάντερ Γκάουλαντ δημόσια συγγνώμη, ενώ εκφράζει και την ανησυχία της για την λαϊκιστική εικόνα του κόμματος.

«Δεν επιτρέπεται να γίνεται κάτι τέτοιο από έναν πολιτικό με το στοιχειώδες τακτ και την ελάχιστη συναίσθηση ευθύνης για την ιστορία μας», σημειώνει το «Εναλλακτικό Κέντρο». Με την ίδια ανακοίνωση κατηγορεί τον πρόεδρο ότι δίνει την εντύπωση πως η AfD είναι απολύτως ανοιχτή προς τα δεξιά και απολογείται για λογαριασμό του κόμματος προς τα θύματα των Ναζί, κάνοντας λόγο για «απίστευτη υποβάθμιση της ναζιστικής περιόδου».

«Με όλον τον σεβασμό στο πρόσωπό του και στις υπηρεσίες του στην AfD, παρακαλούμε τον κ. Γκάουλαντ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη» σημειώνουν.

Ο ίδιος ο κ. Γκάουλαντ, με ανακοίνωσή του υπερασπίζεται την αρχική του τοποθέτηση, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε έναν από τους πιο περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς της γερμανικής γλώσσας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ