Η αγαπημένη… συνήθεια του Τραμπ: Σνομπάρει εκ νέου το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να πάει να συναντήσει τους ψηφοφόρους του στην Ουάσιγκτον … του Μίσιγκαν, παρά να υποχρεωθεί να βρεθεί ανάμεσα στην ελίτ του Τύπου — τον οποίο δεν σταματά να κατακρίνει– και ο οποίος θα συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον για το περίφημο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Αδιαφορώντας για τον Τύπο που θεωρεί ότι είναι άδικος προς το πρόσωπό του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε αυτή τη συνοικία στα προάστια του Ντιτρόιτ για μια προεκλογική συγκέντρωση στόχος της οποίας είναι να εγκωμιάσει αυτά που θεωρεί τα επιτεύγματά του στην οικονομία.

Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος συχνά επιτίθεται στα “ανέντιμα” μέσα μαζικής ενημέρωσης και χαρακτηρίζει “fake news” κάθε πληροφορία που είναι αρνητική γι’ αυτόν, σνομπάρει συνεπώς για δεύτερη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο δείπνο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, μια εκδήλωση που κατά παράδοση προσφέρει την ευκαιρία μιας απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα σε έναν κωμικό και στον πρόεδρο, μια βραδιά λαμπερή στην οποία παρίστανται και αστέρες του Χόλιγουντ.

“Γιατί να ήθελα να κλειστώ μέσα σε μια αίθουσα με μια ομάδα αριστεριστών που με απεχθάνονται;”, έγραψε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα e-mail της εκστρατείας που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η συγκέντρωση, που αρχίζει στις 23.00 ώρα Γκρίνουιτς (02.00 ώρα Ελλάδας Κυριακής) σε ένα στάδιο, θα είναι η πέμπτη του Τραμπ στην περιοχή του Ντιτρόιτ από τότε που άρχισε την απρόβλεπτη προεκλογική του εκστρατεία το 2015 για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Ανυπομονώ να πάω στην όμορφη πολιτεία του Μίσιγκαν απόψε”, έγραψε στο Twitter το πρωί του Σαββάτου. “Μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας κατακλύζουν την πολιτεία σας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αύξηση ρεκόρ”.

“Πολύς κόσμος απόψε, θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση”, διευκρίνισε ο Τραμπ, ο οποίος θέλει έτσι να ανταγωνιστεί το δείπνο των ανταποκριτών, που επίσης θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά.

“Η απουσία του Τραμπ τοποθετείται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο”, γράφει ο ιστορικός Τζούλιαν Ζέλικερ στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Atlantic.

“Όχι μόνο ο πρόεδρος είναι εξαιρετικά εχθρικός προς τον Τύπο, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του και κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι είναι εχθροί του κράτους, αλλά δεν δέχεται κανέναν άλλον εκτός από τον κύκλο του Fox News-Breitbart”, τα υπερσυντηρητικά μέσα ενημέρωσης που τον υποστηρίζουν, προσθέτει.

Η πλέον σαφής ένδειξη της απόρριψης των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι “η απόφασή του να παραχωρήσει μόνο μία συνέντευξη Τύπου, μόνος απέναντι στους δημοσιογράφους, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του”, συνεχίζει ο ιστορικός.

Η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ πραγματοποιείται στο τέλος μιας πυκνής σε πρόγραμμα εβδομάδας για τον πρόεδρο με την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την επικύρωση από τη Γερουσία του διορισμού του νέου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο και την ιστορική σύνοδο κορυφής μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Η ηθοποιός Μισέλ Γουλφ που έχει αναλάβει να ψυχαγωγήσει την ελίτ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, θα μιλήσει αναμφίβολα για την επικαιρότητα, ίσως για πρόσφατα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν ονόματα στενών συνεργατών του Τραμπ, κυρίως του υπουργού Περιβάλλοντος Σκοτ Προύιτ και του γιατρού του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του για το υπουργείο Υποθέσεων των Βετεράνων.

Η Μισέλ Γουλφ θα απευθύνεται σε μια άδεια καρέκλα, κάτι για το οποίο λυπάται, αμφισβητώντας τη γενναιότητα του προέδρου.

Σύμφωνα με το CNN, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο στο δείπνο, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για υποτροφίες.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ