Αποκάλυψη-βόμβα για την Cambridge Analytica από τον Ζάκερμπεργκ

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου ότι η Cambridge Analytica υπέκλεψε και τα δικά του δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο Ζάκερμπεργκ υπερασπίστηκε την πολιτική προσωπικών δεδομένων που χρησιμοποιεί η εταιρεία του. Επισήμανε ότι οι χρήστες του Facebook έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για το αν δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, απάντησε μονολεκτικά «ναι», δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Είπε ότι δεν είναι αντίθετος, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρές εταιρείες του τομέα.

Παραιτήθηκε ο CEO της Cambridge Analytica

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εταιρεία, ο CEO της Cambridge Analytica, Αλεξάντερ Τάιλερ, παραιτήθηκε

Σύμφωνα με την Cambridge Analytica, ο Τάιλερ δεν θα εγκαταλείψει την εταιρεία αλλά θ αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου δεδομένων.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφίας: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ