Πορεία Τουρκοκυπρίων κατά των εθνικιστών και του καθεστώτος Ερντογάν – ΦΩΤΟ

Περισσότερα από 5,000 άτομα συμμετείχαν υπό βροχή στην πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» ενάντια στη βία και το φασισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Τρία κόμματα, η Νέα Κύπρος, η Ενωμένη Κύπρος και το κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας, καθώς και η GÜKAD (Σύνδεσμος Ανάπτυξης-Βελτίωσης Μόρφου) είχαν εκδηλώσει τη στήριξή τους στην πορεία.

Ο διευθυντής της «Αφρίκα» Σενέρ Λεβέντ μαζί με μέλη του προσωπικού του και ομάδα υποστηρικτών του βρίσκονταν έξω το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας.

Η πορεία διέσχισε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, περνώντας από το γραφείο του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, για να εκφράσουν τη στήριξή τους, και μέσω της Πύλης της Κερύνειας κατέληξαν στον κυκλικό κόμβο μπροστά από την εφημερίδα «Αφρίκα» την «Βουλή» και την τουρκική «πρεσβεία».

Στο τέλος της πορείας αναγνώστηκε εκ μέρους εκπροσώπου των διοργανωτών κοινό ανακοινωθέν στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, «το τελευταίο διάστημα έχουμε ζήσει μη αποδεκτά γεγονότα και ήρθαμε αντιμέτωποι με ενέργειες γεμάτες θυμό που καταπατούν το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, βρισιές ακούγονται εναντίον «βουλευτών» και ενώπιον της «αστυνομίας» άτομα βγαίνουν στην «βουλή» με σημαίες ενώ σε όλα αυτά η «αστυνομία» είναι απλά ένας θεατής.

Άτομα διαφορετικής θρησκείας, γλώσσας, χρώματος και καταγωγής πορευόμαστε για ένα κοινό μέλλον ελεύθερο, πλάι πλάι ενάντια στον φασισμό και υπέρ της δημοκρατίας. Δεν θα γίνουν αποδεκτές ενέργειες φασιστικές και βίαιες, ενέργειες που σπέρνουν το φόβο και όλοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, έχουν δικαίωμα στην ισότητα και στην δημοκρατία.

Εμείς μαζί θα αγωνιστούμε τη δημοκρατία, την ισότητα και την ειρήνη και αυτό είναι το καθήκον μας και ο αγώνας μας για ελευθερία της σκέψης, για την ειρήνη, την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία θα συνεχιστεί. Όσο είμαστε ενωμένοι, ως μια γροθιά στον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό και υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες ημέρες», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Πηγή πληροφοριών: philenews / ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ